3 februari 2009
 

Nissan

Nissan onthult nieuwe modellen voor 2009

Autozine
3 februari 2009 | Nissan lanceert tijdens de 79e autosalon van Genève een reeks nieuwe modellen. Dat begint met de Qazana concept. De NV200, 370Z, Cube en Pixo worden dit jaar nog bij de dealer verwacht.
AutoCoach
Info

De ster van de stand van Nissan is de conceptauto Qazana, die is te omschrijven als een compacte crossover. Het opvallende ontwerp kenmerkt zich door forse, brede wielkasten die kracht uitstralen. De Qazana is een vijfdeursauto waarvan de achterportieren aan de achterzijde scharnieren. Deze kunnen pas worden geopend als de voordeuren zijn geopend.

Nissan

De tweede wereldprimeur is de personenuitvoering van de toekomstige lichte bedrijfsauto NV200. De auto is ontwikkeld als praktische familieauto, met drie zitrijen en schuifdeuren voor een gemakkelijke instap. Het ruime interieur biedt variatiemogelijkheden en heeft plaats voor zeven passagiers. De bestel- en combiversies van de NV200 worden op een later tijdstip geïntroduceerd.

De nieuwste versie van Nissans sportautoserie Z, voor het eerst in Europa te zien, gaat verder waar de 350Z is gestopt. De Nissan 370Z is voorzien van een versie van de VQ V6-motor met grotere cilinderinhoud, die goed is voor 331 pk. De motor drijft de achterwielen aan via – naar keuze – een handbediende zesversnellingsbak of een compleet nieuwe, van schakelpeddels voorziene, zeventrapsautomaat. De handbediende zesbak wordt via een uniek gesynchroniseerd tiptoetssysteem bediend. De 370Z is wendbaarder dan zijn voorganger, dankzij de kortere wielbasis, de geringere lengte en 32 kg minder gewicht. In juli start de levering van de 370Z.

Nissan

De Nissan Cube is in Japan al een icoon en ook in Europa moet de auto die status snel bereiken. Vanaf november zal deze unieke, zeer aaibare auto ook Europeanen moeten aantrekken die iets afwijkends zoeken. De Cube wordt voor de Europese markt voorzien van een 106 pk sterke 1,5-liter dieselmotor met roetfilter of een 1,6-liter benzinemotor met 111 pk.

De Pixo is voorzien van een driecilinder benzinemotor met een inhoud van 1,0 liter, die 103 gram CO2 per kilometer uitstoot en die volgens Europese normen een gemiddeld verbruik van 4,4 liter per 100 km laat noteren. De Pixo is vooral bedoeld voor gebruik in en rond de stad. En de Pixo is meteen een van de voordeligste auto's die met een automaat verkrijgbaar zijn. De levering begint in juni.

Nissan

Nieuw is ook de Nissan X-Trail Platinum. De X-Trail is nu leverbaar met lak die zelf krassen herstelt (Scratch Shield Paint) die bestand is tegen bijvoorbeeld steenslag en krassen van de borstels in autowasserettes. Verder is de X-Trail Platinum standaard voorzien van lichtmetalen 18-inchwielen. De X-Trail Platinum is leverbaar met een Bose-audiosysteem met acht luidsprekers. Alle uitvoeringen van de X-Trail zijn nu voorzien van een aansluiting voor een MP3-speler in het kastje in de centrale armsteun. De MP3-speler is derhalve niet van buitenaf zichtbaar als die in de auto wordt achtergelaten. In maart komt de vernieuwde X-Trail op de markt.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021