1 juli 2021
 

Nissan

Nissan onthult EV36Zero

Autozine
1 juli 2021 | Nissan onthult Nissan 36Zero, een Electric Vehicle (EV) Hub van Ј 1 miljard en een wereldprimeur op het gebied van ecovriendelijke EV-productie. Nissan EV36Zero is gecentreerd rond de fabriek in Sunderland, Groot-Brittannie, en geeft het streven naar CO2-neutraliteit een extra impuls. Bovendien biedt Nissan EV36Zero een nieuwe totaaloplossing voor emissievrij rijden.
AutoCoach
Info

Het transformatieproject is opgestart met behulp van een eerste 1 miljard-investering door Nissan en zijn partners Envision AESC en het gemeentebestuur van Sunderland. Nissan EV36Zero bestaat uit drie onderling verbonden initiatieven die elektrische auto's, duurzame energie en batterijproductie samenbrengen en een blauwdruk vormen voor de toekomst van de auto-industrie.

Nissan

EV36Zero werd onthuld door Nissan's Chief Operating Officer, Ashwani Gupta. "Dit is een mijlpaal voor Nissan, onze partners, het Verenigd Koninkrijk en de auto-industrie als geheel. Nissan EV36Zero zal het idee veranderen van wat mogelijk is voor onze industrie en vormt een routekaart voor de toekomst voor iedereen", aldus Ashwani Gupta. "We hebben een nieuwe mijlpaal bereikt met de Nissan LEAF, de eerste volledig elektrische auto ter wereld voor het volumesegment. Samen met onze partners zal Nissan een pioniersrol vervullen in de volgende fase van de auto-industrie, terwijl we versneld toewerken naar volledige elektrificatie en CO2-neutraliteit."

Voortbouwend op de hoogstaande productie in Sunderland in de afgelopen 35 jaar, zorgen de aangekondigde projecten voor 6.200 banen bij Nissan en zijn leveranciers in het VK, waaronder meer dan 900 nieuwe Nissan-banen en 750 nieuwe banen bij een tweede Envision AESC Gigafactory. Op de langere termijn moderniseert en breidt het transformatieproject Nissans EV-productiecapaciteit in het VK uit.

Envision AESC, de batterijtak van het wereldwijde groene technologiebedrijf Envision Group, gaat AIoT-technologie inzetten om het energieverbruik, de productie en het onderhoud in zijn nieuwe gigafabriek te monitoren en te optimaliseren. Daardoor is het in staat de productie snel te verhogen en batterijen te leveren om jaarlijks tot 100.000 elektrische Nissans van stroom te voorzien.

Het in Groot-Brittannie geproduceerde model is ontworpen voor wereldwijde markten en zal worden geлxporteerd naar de Europese markten die traditioneel worden bediend door de fabriek van Nissan in Sunderland. De nieuwe crossover wordt gebouwd op het Alliance CMF-EV platform. De verwachte productiecapaciteit bedraagt 100.000 exemplaren.

De productie in Sunderland levert 909 nieuwe banen op in de fabriek, meer dan 4.500 in de toeleveringsketen in het VK en het zorgt voor de continuatie van 75 banen in R&D. Het transformatieproject brengt de totale kapitaalinvestering van Nissan in de fabriek op meer dan 5 miljard en omvat ook:

  • R&D bij het European Technical Centre van Nissan in Cranfield, Bedfordshire
  • Ondersteuning voor leveranciers in het VK voor de overgang naar elektrische voertuigen
  • Concurrentievermogen van fabrieken en milieuverbeteringen
  • Ontwikkeling van vaardigheden bij de Nissan-werknemers met betrekking tot toekomstige technologie
  • Voorzien van EV-batterijen van de volgende generatie

Envision AESC exploiteert reeds Europa's eerste Gigafactory in Sunderland, gebouwd in 2012 voor de productie van de Nissan LEAF. Ter ondersteuning van deze nieuwe modeltoewijzing zal Envision AESC 450 miljoen investeren in de bouw van een tweede Gigafactory voor de nieuwste generatie batterijtechnologie, op het International Advanced Manufacturing Park (IAMP) naast de Nissan-fabriek.

Het formele planningsproces vangt bijna aan voor deze nieuwe Gigafactory die een eerste 9GWh-fabriek vertegenwoordigt met de potentie voor twee verdere groeifasen naar 35GWh. Deze verbintenis betekent een extra boost voor Nissans nieuwe modellen en onderdelen, met technologie waarmee klanten in de toekomst nog beter kunnen worden bediend.

De gemeenteraad van Sunderland, die dit ecosysteem samenbrengt, geeft leiding aan een project dat is gericht op het leveren van een 100% hernieuwbaar 'Microgrid' voor stroom, een project dat jaarlijks 55.000 ton CO2 zal besparen.

Met de mogelijkheid om de bestaande wind- en zonneparken van Nissan te integreren, zouden er volgens de eerste plannen tien zonneparken gerealiseerd kunnen worden met een verwachte opwekking van 132 megawatt. En met een directe verbinding naar hernieuwbare energie van het Britse elektriciteitsnet voor 'vaste' levering aan Nissan en auto-ondernemingen die gevestigd zijn op het aangrenzende International Advanced Manufacturing Park (IAMP). De plannen worden verder uitgewerkt in nauw overleg met potentiлle groene investeerders uit de particuliere sector.

Dit project vergt een investering van naar schatting 80 miljoen pond en omvat ook plannen voor een batterijopslagsysteem met een capaciteit van 1 megawatt, waarbij gebruik wordt gemaakt van second-life Nissan/Envision AESC-accu's. Hiermee kan ook overdag opgewekte, overtollige energie worden opgevangen en op een ander moment worden gebruikt om de vraag op het elektriciteitsnet in evenwicht te houden. Aanvullende infrastructuurprojecten die de totstandkoming van de nieuwe EV-hub mogelijk maken, zorgen ervoor dat de totale initiлle investering boven de 1 miljard uitkomt.

Nissan startte de productie in Sunderland in juli 1986, deze maand 35 jaar geleden. Sindsdien is de fabriek uitgegroeid tot de grootste fabriek in de geschiedenis van de Britse auto-industrie, met 46.000 Britse banen. Ook gevestigd in het Verenigd Koninkrijk zijn Nissans Europees ontwerpcentrum in Paddington, Londen (NDE) en het R&D-centrum in Cranfield, Bedfordshire (NTCE), waar auto's van Nissan worden ontworpen en ontwikkeld voor klanten in de regio en ver daarbuiten.

KwikFit
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Prijzen Nissan QASHQAI 2021 bekendPrijzen Nissan QASHQAI 2021 bekend
22 april 2021