18 december 2018
 

Nissan

Nissan neemt grootste zonnedak van Nederland in gebruik

Autozine
18 december 2018 | Nissan heeft het grootste zonnedak van Nederland in gebruik genomen bij het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam. Het zonnepaneel project is mede dankzij een nationaal crowfundingprogramma tot stand gekomen en betekent een mijlpaal in Nissans streven om de werkzaamheden in Europa te verduurzamen.
Info

Het zonnedak van het Nissan Motor Parts Center (NMPC) bestaat uit bijna 9.000 fotovoltaïsche panelen en produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien. Ook zal het de CO2-uitstoot van de faciliteit aanzienlijk verminderen, waarmee naar verwachting 1,17 miljoen kilogram CO2 per jaar bespaard wordt.

Nissan

Met de mogelijkheid van het dak om 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van het NMPC te produceren, markeert de installatie van het immense zonnedak een belangrijke mijlpaal. Nissan streeft naar eigen zeggen naar een aanzienlijke verduurzaming van de werkzaamheden in Europa. Ook wordt een deel van de opgewekte energie direct aan het lokale elektriciteitsnet geleverd.

Francisco Carranza, directeur Nissan Energy: "Nissan zet zich in om de invloed op het milieu van onze faciliteiten in Europa te reduceren en we zijn verheugd vandaag te kunnen bevestigen dat het zonnedak op ons onderdelencentrum in Amsterdam in werking is gesteld. Het investeren in en integreren van nieuwe energieoplossingen vorm een belangrijk onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Dit project is een goede manier om aan te tonen dat we er niet alleen naar streven om de manier waarop je rijdt te veranderen, maar ook de manier waarop je woont".

Het project is het resultaat van de eerste grote samenwerking tussen de bevolking en een bedrijf, waarbij een deel van het project wordt gefinancierd dankzij een nationaal crowdfundingprogramma. Als vervolg van dit succesvolle project wordt vanuit het NMPC nagedacht over de volgende fase met projecten om de ecologische voetafdruk van de faciliteit verder te verkleinen.

KwikFit
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021