26 februari 2013
 

Nissan

Nissan kondigt nieuw tijdperk voor NISMO aan

Autozine
26 februari 2013 | Nissan heeft vandaag in Yokohama het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor en ontwikkelingscentrum van NISMO geopend. Hiermee start een nieuw tijdperk voor de sportieve tak van Nissan. NISMO zal op basis van bestaande Nissan-modellen sportieve auto's ontwikkelen en verder werken aan het wereldwijde autosportprogramma.

NISMO geniet in de autosport, onder liefhebbers van sportieve auto's in Japan en onder miljoenen gamers wereldwijd al een uitstekende reputatie. Met een reeks sportieve modellen wil de sportieve tak Nissans reputatie op het gebied van innovatie en sensationele auto's versterken.

Nissan

De eerste Nissan die een NISMO-behandeling heeft ondergaan, is de Juke NISMO. Dit model wordt momenteel al verkocht in Europa en Japan en verschijnt in het tweede kwartaal van 2013 eveneens in Amerika op de markt. Het meest recente wapenfeit van NISMO is de 370Z NISMO die begin februari is gepresenteerd. Andere NISMO-modellen volgen snel, de komende tijd ten minste één auto per jaar en over de hele breedte van het Nissan-modellenaanbod – óók van de supersportwagen GT-R.

Bij het nieuwe hoofdkantoor van Nissan is onder meer een voormalige fabriek omgebouwd om aan de autosportactiviteiten plaats te bieden en nieuwe, sportieve modellen te kunnen ontwikkelen. Het volledige NISMO-team bevindt zich nu op één locatie. Hiermee zijn de belangrijkste werkzaamheden, evenals alle technische knowhow en de kennis op autosportgebied, onder één dak samengebracht.

Nissan

Het 180-koppige NISMO-team bevindt zich net naast de plek waar Nissan de aandrijflijnen ontwikkelt. De werkplaats, de ruimte waar motoren worden gebouwd en de plekken waar technici carbon-composietmaterialen verwerken, bevinden zich op dezelfde verdieping als het magazijn. De nieuwe, grotere showroom biedt plaats aan acht NISMO-modellen en is twee keer zo groot als die was in de voormalige fabriek.

Een groep Nissan-ingenieurs legde bijna vijftig jaar geleden de basis voor NISMO. In hun streven om de autoverkopen door racesuccessen te stimuleren, monteerden zij een sterke motor in een normale Nissan. Op deze wijze creëerden deze pioniers met de Skyline 2000GT de eerste van een reeks legendarische sportauto's. Daarna volgde in Japan een aantal zeer succesvolle, sportieve modellen en raceauto's. Een ontwikkeling die in 1984 leidde tot de oprichting van NISMO.

Nissan

Met de komst van de digitale generatie realiseerde Nissan zich de kracht van NISMO. Samen met game-ontwikkelaars heeft Nissan virtuele én echte sterren gecreëerd en daardoor een hele generatie het potentieel van het tunen van en het winnen in deze auto's laten ervaren. Afgelopen jaar alleen al hebben gamers van Gran Turismo 5 voor de PlayStation 3 meer dan 800 miljoen virtuele kilometers in Nissans afgelegd.

NISMO wil de komende jaren uitgroeien tot een wereldwijd merk, gespecialiseerd in het ontwikkelen van betaalbare, spannende en innovatieve sportuitvoeringen van Nissans. Daarbij passen de ingenieurs de lessen die zijn opgedaan in bijna een halve eeuw autosport toe, om bestuurders een sensationele ervaring te bieden.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info