26 maart 2007
 

Nissan Tiida

Nissan introduceert Tiida in Oost-Europa

Autozine
26 maart 2007 | Nissan Europa introduceert de Tiida in juni 2007 op de Oost-Europese markt. De Tiida is de jongste aanvulling op het gamma van Nissan na de lancering onlangs van de Qashqai. De Tiida komt niet naar Nederland.
AutoCoach
Info

Voordat de beslissing werd genomen de Tiida in Europa te lanceren, heeft Nissan gekeken naar de diverse markten om vast te stellen waar veel Almera- en Primera-rijders zijn, die de aankoop van een dergelijke auto in de toekomst zouden kunnen overwegen. De Tiida zal in die landen worden geleverd. Dat zijn in eerste instantie de Baltische staten, Bulgarije, Kroatie, Cyprus, Tsjechie, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Polen, Roemenie, Rusland, Slowakije, Slovenie en Oekraine. Nissan sluit de introductie in een later stadium in meer Europese landen niet uit.

Nissan

De naam Tiida is afgeleid van een woord in een Japans dialect, dat betekent de getijden wisselen steeds. De Tiida valt qua prijs tussen de Note en Qashqai. De auto zal vooral de liefhebber van een conventionele auto aanspreken, waarbij de nadruk ligt op zaken als comfort, ruimte en gebruiksgemak.

Het model is in Japan en Amerika al succesvol onder de naam Versa. Nissan verwacht in Europa rond 30.000 Tiida's per jaar te verkopen gedurende de hele levenscyclus van het in Mexico gebouwde model.

Wittebrug
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021