29 december 2001
 

Nissan

Nissan heeft logistiek systeem aangepast

Autozine
29 december 2001 | Nissan heeft een manier gevonden om sneller auto's af te leveren. Door de ingebruikname van een nieuwe bevoorradingsdivisie bespaart het merk bovendien flink op de kosten en verkleint het de voorraad. Dankzij de nieuwe divisie is de Japanse autofabrikant in staat de verwachte groeiende vraag in goede banen te leiden. In 2002 lanceert de autofabrikant 13 modellen, waaronder de Micra, de Primera en supersportauto de 350Z.
Info

De nieuwe divisie bestaat uit vier onderdelen: Supply Chain Management Planning, Vehicle & Parts Logistics, Overseas Re-assembly Production en Service Parts Logistics. SCM Planning is compleet nieuw, de overige drie groepen maakten eerder onderdeel uit van de Productie & Industriele Ontwikkeling Divisie. Tadao Takahashi, de senior vice-president van Nissan Motor Company, leidt de bevoorradingsdivisie.

Nissan

Voorheen was de bevoorrading bij de verschillende divisies afzonderlijk geregeld. Sinds 1 december heeft Nissan alle activiteiten op dit terrein in Tokio gecentraliseerd. De logistiek van onderdelen en autos en de informatietoevoer van klanten zijn hierdoor af te stemmen op orders. Hierdoor vergroot Nissan de efficientie en verhoogt het merk de klanttevredenheid. Het is een van de belangrijkste punten van het Nissan Revival Plan, het project dat de basis vormt voor langdurige groei en aanhoudende winst.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021