8 juli 2013
 

Nissan

Nissan GT Academy opnieuw van start

Autozine
8 juli 2013 | De Nissan GT Academy leidt de beste PlayStation-coureur op tot autocoureur. Tijdens de RTL GP Masters op het circuit van Zandvoort vond de kick-off plaats met een live event. Tot 29 juli kunnen 'gamers' zich online plaatsen voor de nationale finale en daarmee kans maken om volgend jaar deel uit te maken van het professionele Nissan GT Academy Team.
AutoCoach
Info

De Nissan GT Academy heeft de afgelopen vijf jaar bewezen dat een 'virtuele' coureur kan uitgroeien tot een succesvolle autocoureur. Kijk bijvoorbeeld naar Lucas Ordonez, in 2008 de eerste Europese Academy-winnaar. Twee jaar geleden eindigde hij tijdens de 24 uren van Le Mans op het podium. Samen met zijn teamgenoten werd hij met een Oreca-Nissan tweede in de klasse LMP2.

Nissan

Kijk ook naar Jann Mardenborough, die in 2011 de Europese Nissan GT Academy won. Ook hij boekte succes in de wereldberoemde raceklassieker op het circuit van Le Mans. Vorige maand werd hij samen met onder meer Ordonez als derde geklasseerd in de klasse LMP2. Het team bestuurde een Zytek-Nissan.

Voor iedereen die droomt van een mooie carrière als coureur bij het Nissan GT Academy Team is er nu de kans om zich te kwalificeren. De Nissan GT Academy online competitie duurt tot 29 juli. De twaalf beste Nederlandse Gran Turismo-gamers kwalificeren zich voor de nationale finale, op 17 en 18 augustus op Circuit Park Zandvoort.

De drie besten gaan vervolgens door naar de Europese finale, die plaatsvindt op het circuit van Silverstone. "De Europese winnaar krijgt eerst een gedegen raceopleiding", blikt Bart van Thienen, Communications Director bij Nissan Nederland, vooruit. "Volgend seizoen wordt hij of zij opgenomen in het Nissan GT Academy Team, dat in actie komt in een vooraanstaand GT3 kampioenschap. Nissans 'Innovation & excitement for everyone' wordt hiermee meer dan waargemaakt". Van Thienen verwacht veel deelnemers aan de online kwalificatie. "Iedereen die ervan droomt om autocoureur te worden, pakt deze kans met twee racehandschoenen aan. Vorig jaar waren er alleen in Nederland al 36 duizend online deelnemers".

De Nissan GT Academy speelde dit weekeinde een grote rol tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Tijdens het internationale topevenement konden bezoekers zich in de Nissan GT Academy Dome tijdens het live event trachten te kwalificeren achter het racestuur van de opgestelde simulatoren. De belangstelling was groot, want de beste vier van het weekend kwalificeerden zich automatisch voor de nationale finale. In totaal vertoonden 265 bezoekers hun virtuele racekunsten.

Nissan

Op het circuit kwamen vier Nissan GT Academy-winnaars in actie. Drie van hen maken dit seizoen deel uit van het Nissan GT Academy Team, dat deelneemt aan de hoog aangeschreven FIA GT Series. De Belg Wolfgang Reip won vorig jaar de Europese competitie; hij deelt een Nissan GT-R Nismo met de Rus Mark Shulzhitskiy. Mark was vorig jaar de beste in de Russische Nissan GT Academy. 2008-winnaar Lucas Ordonez vormt een equipe met Nissan GT Academy-coach Alex Buncombe. Ordonez en Buncombe eindigden vandaag heel mooi als tweede in PRO-AM Cup en bewezen daarmee nog maar een keer het succes van de Nissan GT Academy. Reip en Shulzhitskiy zagen de finishvlag als vijfde.

Jann Mardenborough nam deel aan de Masters of Formula 3, de internationaal vermaarde en sterk bezette Formule 3-race voor coureurs op weg naar de Formule 1. Jann, die twee jaar geleden nog nooit in een 'echte' raceauto had gezeten, eindigde tussen zijn meer ervaren tegenstanders als dertiende.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021