7 oktober 2008
 

Nissan

Spaanse Nissan-fabriek opent scholierensite

Autozine
7 oktober 2008 | De Nissan-fabriek in het Spaanse Zona Franca, vlak bij Barcelona, heeft een website voor nieuwsgierige scholieren geopend. Op FabricaNissan.com krijgen scholieren op een speelse manier uitgelegd hoe een auto geproduceerd wordt en wat er allemaal komt kijken bij de productie. Scholieren vinden onder meer games op de site, kunnen een rondleiding volgen onder begeleiding van een virtuele gids en meedoen aan een online ontwerpwedstrijd.
Info

Voor de virtuele rondleiding zijn verschillende gidsen beschikbaar. De beschikbare talen zijn Engels, Spaans en Catalaans. De gidsen verzorgen de fabriekstour en geven daarbij levendig commentaar, praktisch advies en feitelijke informatie. Daarbij vertellen ze over de drie hoofdthema's bij het maken van auto's: innovatie, veiligheid en milieu.

Nissan

De site is gericht op scholieren tussen de acht en twaalf jaar. Voor leraren is er een extra rubriek met daarin materiaal geschikt voor gebruik in de klas. Nissan ontwikkelde de site naar aanleiding van de groeiende stroom fabrieksbezoeken.

In vier jaar tijd nam het aantal scholen dat een rondleiding aanvroeg toe met 500 procent. In het vorige schooljaar meldden 61 scholen, 24 opleidingsinstituten en 15 universiteiten zich aan de poorten van de Nissan-fabriek in Zona Franca.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021