5 augustus 2016
 

Nissan BladeGlider

Nissan demonstreert BladeGlider

Autozine
5 augustus 2016 | Nissan heeft de spectaculaire BladeGlider Concept, die in 2013 debuteerde op de autoshow van Tokyo, doorontwikkeld tot een volledig functioneel rijdend prototype. Twee exemplaren zijn onthuld in het olympisch park in Rio de Janeiro. De elektrisch aangedreven en futuristisch ogende BladeGliders blijven tijdens de Olympische Spelen in Rio. Een daarvan wordt ingezet voor demoritten met vips.
Info

"Deze prototypes belichamen Nissans Intelligent Mobility-filosofie en combineren rijplezier met verantwoordelijkheid voor het milieu", aldus Carlos Ghosn, President en Chief Executive Officer van Nissan Motor Co., Ltd. "Nissan verwacht dat liefhebbers uitkijken naar een emissievrije toekomst en de BladeGlider is een perfect voorbeeld van de mogelijkheden. Dit is dé elektrische auto voor autoliefhebbers". De BladeGlider is het visitekaartje van Intelligent Mobility, Nissans filosofie om (elektrische) auto's spannender te maken met nieuwe vormen van besturing en aandrijving en optimale integratie in de samenleving.

Nissan

Het onderstel van de BladeGlider is hoogst bijzonder door een kleine spoorbreedte voor en een grotere achter. Een opzet die een lage luchtweerstand en optimale stabiliteit belooft. Er is geen dak, maar een geïntegreerde rolkooi garandeert de veiligheid zoals bij een coupé. Vanaf het stuur zijn alle functies en systemen te bedienen. Een centrale display toont de snelheid, de status van de batterij, de regeneratiemodus en het geleverde koppel. Camera's dienen als alternatief voor buitenspiegels. De bestuurder zit in het midden, iets vóór de passagiers achterin. Die hebben daardoor extra veel beenruimte. De sportieve stoelen met vierpuntsgordels zijn bekleed met een combinatie van stof en een coating van epoxyhars.

Nissan

De elektrische aandrijflijn is ontwikkeld in samenwerking met Williams Advanced Engineering. De topsnelheid ligt boven de 190 km/uur. De sprint van 0 naar 100 km/uur vergt minder dan 5 seconden. Elk achterwiel wordt aangedreven door een elektromotor van 130 kW. De aandrijflijn is voorzien van torque vectoring, dat de aandrijfkrachten naar de achterwielen afzonderlijk reguleert en dynamiek en stabiliteit in bochten verhoogt. Een lithium-ion-batterij van 220 kW levert de energie.

Nissan
Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021