27 oktober 2016
 

Nissan

Nissan produceert Qashqai en X-Trial in UK

Autozine
27 oktober 2016 | Nissan maakt bekend dat ook de volgende generatie van de QASHQAI en de X-TRAIL in zijn fabriek in het Engelse Sunderland van de band zullen rollen. Nissans besluit om straks deze modellen in Sunderland te produceren, volgt kort op het besluit van de Britse overheid om de concurrentiepositie van de fabriek te waarborgen. Mede daarom vergroot Nissan de investeringen in de fabriek. Daarmee is de werkgelegenheid van de meer dan zevenduizend werknemers van de fabriek gegarandeerd.
AutoCoach
Info

"Het doet mij plezier om te melden dat Nissan in de fabriek in Sunderland blijft investeren", vertelde Carlos Ghosn, Chairman en CEO van Nissan. "Onze medewerkers daar zorgen ervoor dat de fabriek een wereldwijd concurrerende, stimulerende en inspirerende productiefaciliteit blijft, die dag-in, dag-uit uitstekende en waardevolle auto's maakt. De steun en de zekerheden die de Britse overheid biedt, maakten voor ons de beslissing makkelijk om de QASHQAI en de X-TRAIL van de volgende generatie in Sunderland te produceren".

Nissan

Nissan opende fabriek in Sunderland in 1986 en heeft er sindsdien bijna negen miljoen auto's geproduceerd. Eén op elke drie Britse auto's is vervaardigd in de Nissan-fabriek in Sunderland; de grootste autofabriek ooit in het Verenigd Koninkrijk. 80 procent van de productie van de fabriek wordt geëxporteerd naar meer dan 130 landen. In minder dan tien jaar heeft de fabriek meer dan twee miljoen QASHQAI's geproduceerd.

Behalve de ruim zevenduizend werknemers van de fabriek zijn nog eens 28.000 werknemers van toeleveringsbedrijven afhankelijk van de Nissan-fabriek in Sunderland. Tot op heden heeft Nissan meer dan 3,7 miljard pond (4,15 miljard euro) in de fabriek in Sunderland geïnvesteerd.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021