16 januari 2002
 

Nissan Altima

Nissan Altima uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2002 in Noord-Amerika

Autozine
16 januari 2002 | De Nissan Altima is tijdens de Noord-Amerikaanse Internationale Autoshow in Detroit uitgeroepen tot Noord-Amerikaanse Auto van het Jaar 2002. Een jury van 49 autojournalisten uit de Verenigde Staten en Canada verkozen de Nissan boven de Cadillac CTS en de Ford Thunderbird. De journalisten prezen de Altima onder meer vanwege zijn ontwerp, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding.
AutoCoach
Info

Senior Vice-President Sales en Marketing Noord-Amerika Jed Connelly is blij met de erkenning: "Dit is een geweldige eer voor de Altima. Deze prijs is een van de meest prestigieuze in de automotive industrie. De Altima is een bijzondere sedan met actieve rijeigenschappen en een apart design. Hiermee denken we de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. De verkiezing bewijst dat we op de goede weg zijn."

Nissan

De onlangs vernieuwde Altima onderscheidt zich door het hoogstaande ontwerp en de voor deze klasse uitzonderlijke prestaties. Voor de Altima is een V6-motor van 3,5 liter met 240 pk beschikbaar en een viercilindermotor van 2,5 liter (175 pk). Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische transmissie. De sedan is uitgerust met een nieuwe onafhankelijke wielophanging voor en achter. Het luxe interieur van de auto is vooral afgestemd op de bestuurder.

De verkiezing Noord-Amerikaanse Auto van het Jaar is in 1994 naar Europees voorbeeld in het leven geroepen. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet een auto substantieel verschillen van het voorgaande model. De jury beoordeelt elke auto op ontwerp, veiligheid, bedieningsgemak en innovatief gehalte. Verder letten de autojournalisten op de klanttevredenheid en de prijs-kwaliteitverhouding.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021