31 mei 2003
 

Nissan Kubistar

Nieuwe lichte bedrijfsauto bij Nissan

Autozine
31 mei 2003 | De Nissan Kubistar maakt Nissans range van lichte bedrijfswagens compleet. Deze compacte bestelauto vult het gat onder de Nissan Primastar en Interstar. Met een functioneel interieur, nieuwe motoren en een moderne carrosserie is hij klaar voor de concurrentiestrijd.
Info

Vijf procent marktaandeel in 2004, dat is Nissans doelstelling op de Europese bedrijfsautomarkt. De Kubistar moet hieraan een belangrijke bijdrage leveren. De Kubistar zal leverbaar worden met aan de achterzijde twee deuren met of zonder ramen of met een klep met grote ruit. Tevens kan als optie gekozen worden voor een zijdeur. Het dashboard en interieur bieden de ambiance van een personenauto. Voor extra comfort zijn opties als airconditioning en audio beschikbaar.

Nissan

2,75 m3 of 3,25m3? Met de Kubistar kiest de koper zelf hoeveel hij kan vervoeren. De standaarduitvoering biedt plaats aan 2,75 m3 bagage. Objecten tot 1,67 meter lengte passen languit in de bagageruimte. Het laadvermogen van deze uitvoering bedraagt 600 kilogram. De Kubistar in verlengde uitvoering is vanzelfsprekend royaler. Die heeft een inhoud van 3,25 m3, de laadruimte is 2,0 meter lang en het laadvermogen bedraagt 800 kilogram. De laadruimte is te bereiken via de achterdeuren en de optionele schuifdeur aan de zijkant. Bevestigingspunten in de vloer maken een verankering van de lading mogelijk. Een dakluik zorgt ervoor dat ook belading met minder handzame afmetingen te vervoeren is. Een lage tildrempel van maakt in- en uitladen gemakkelijk.

Voor de aandrijving zijn vijf motoren leverbaar. Kubistar-kopers kunnen kiezen uit drie common-rail turbodieselmotoren en twee benzinemotoren. De dieselmotor levert naar keuze 57,65 of 82 pk. De krachbron is in alle gevallen een 1.5 dCi-motor. Wie minder kilometers maakt beter uit met een van de twee benzinemotoren. Aan de basis staat de 1.2 8V-motor; wie gaat voor prestaties is beter bediend met de 1.6 16V-motor. Deze is tevens als enige leverbaar in combinatie met een automatische transmissie.

Dit najaar (oktober) staat het nieuwe model bij de Nissan-dealers. Prijzen worden tegen die tijd bekendgemaakt.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021