12 juni 2003
 

Nissan

Nieuwe fabriek voor Nissan in Amerika

Autozine
12 juni 2003 | Nissan geeft flink gas in de Verenigde Staten. Recentelijk is een hagelnieuwe autofabriek in gebruik genomen in Canton, in de staat Mississippi. De fabriek, waarmee een investering van zon 1,4 miljard dollar is gemoeid, heeft een capaciteit van 400.000 autos per jaar. Carlos Ghosn, President van Nissan, noemt dit een belangrijke stap in het groeiscenario dat de autoproducent voor ogen heeft.
Info

In Canton is de productie van een nieuwe MPV voor de Noord-Amerikaanse markt gestart. Het is de Nissan Quest, die eerder dit jaar op de autoshow in Detroit zijn debuut beleefde en die in juli in de VS bij de dealers staat. Verder zullen de Nissans Pathfinder Armada SUV, de Titan King Cab/Crew Cab, de Altima Sedan en de Infiniti SUV van de band rollen. Bij volle productie biedt de fabriek werkgelegenheid aan 5300 mensen. Momenteel zijn 2000 mensen werkzaam bij Nissan in Canton.

Nissan

Elk model dat in Mississippi van de band rolt, betekent uitbreiding van Nissan's gamma op de Noord-Amerikaanse markt. De nieuwe fabriek is een van de pijlers van Nissan 180, het over drie jaar uitgesmeerde groeiscenario op weg naar een financieel gezonde, wereldwijd opererende autoproducent. In dit scenario staan drie doelen centraal. In de eerste plaats wil Nissan aan het eind van het fiscale jaar 2004 een miljoen voertuigen per jaar meer produceren dan in 2001. Verder is het de bedoeling een winst te boeken van acht procent op de omzet. Doel drie is het wegwerken van de schuldenlast. Deze laatste twee objectieven zijn al gerealiseerd. Over het fiscale jaar 2002 rapporteerde Nissan een winst van 10,8 procent op de omzet. Tevens was toen al de schuld weggewerkt. De groei in verkopen ligt op schema, waarbij de fabriek in Canton nu tevens voor fors wat rugwind zal zorgen.

De bouw van de fabriek in Mississippi is in 2001 begonnen. De investering van 1,4 miljard dollar maakt deel uit van een totale financiele injectie van bijna 4 miljard dollar, die Nissan de afgelopen jaren aan zijn in totaal drie productiefaciliteiten in de Verenigde Staten heeft besteed. Nissan had immers al een fabriek in Smyrna in Tennessee. Daar worden de Nissans Maxima, Xterra SUV, Frontier pick-up en Altima gebouwd. In Decherd in Tennessee worden onderdelen zoals wielophanging en motoren geproduceerd.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021