10 november 2011
 

Nissan

Elektrisch rijden centraal bij Nissan op Tokyo Motor Show

Autozine
10 november 2011 | De Tokyo Motor Show is van groot belang voor alle autofabrikanten, zeker voor de Japanse. Nissan is prominent aanwezig met nieuwe modellen, prototypen en drie conceptauto's. De drie concepts zijn de PIVO 3 (voor gebruik in de stad van de nabije toekomst), ESFLOW (een echte sportauto) en TOWNPOD (een crossover voor zowel zakelijk als recreatief gebruik).

De PIVO is bedoeld als Intelligent elektrisch stadsvervoer van de nabije toekomst. Dankzij Automated Valet Parking (AVP) is de PIVO 3 in staat om geheel automatisch in te parkeren in de parkeerplekken zoals die voor de nabije toekomst worden voorzien. Hij kan zichzelf dan bovendien opnieuw opladen en op commando van een smartphone terugrijden naar zijn bestuurder bij de uitgang van de AVP-parkeerplaats.

Nissan

Het is een compact model van minder dan drie meter lang en beidt plaats aan drie volwassenen. De achterbanden zijn smal om rolweerstand te reduceren. De wielen met ingebouwde elektromotoren hebben een zodanig grote stuuruitslag dat de PIVO3 kan keren op een weg van slechts vier meter breed. De zeer wendbare PIVO 3 kan met zijn voorwielen in een hoek van negentig graden uitparkeren.

ESFLOW beleefde in maart 2011 zijn wereldpremière in Genève. De Esflow heeft twee onafhankelijk aangestuurde, in het midden gemonteerde elektromotoren die elk één achterwiel aandrijven met actieve optimalisatie van de rijdynamiek en rijervaring die zijn aan te passen aan de individuele wensen. De gelamineerde lithium-ion-accu's zijn zodanig geplaatst dat een ideale gewichtsverdeling ontstaat tussen voor- en achterwielen.

Nissan

De TOWNPOD is een crossover elektrische auto en werd voor het eerst onthuld in Parijs in september 2010. Het exterieur is een mix van een coupé en een bedrijfsauto. De bagageruimte is functioneel ingericht voor zakelijk gebruik, met opbergmogelijkheid van de achterstoelen. Drie tweedelige deuren en open dak optimaliseren toegankelijkheid en gebruiksgemak in geval van nauwe parkeerruimte en maken vervoer van grotere voorwerpen mogelijk.

Nissan toont de NSH-2012, een toepassing van het elektrische aandrijfsysteem 'LEAF to Home' (V2H*) dat gebruikmaakt van de elektriciteit die is opgeslagen in de accu's van de Nissan LEAF. In het intelligente huis worden zonnepanelen, brandstofcellen en de LEAF-accu's gecombineerd om te zorgen voor continue netspanning in het huis, ongeacht de weersomstandigheden. Zelfs als de stroom uitvalt ten gevolge van bijvoorbeeld een blikseminslag, kan het huis op deze wijze van stroom worden voorzien.

Nissan

Voortbordurend op de technologie van 'LEAF to Home' worden toepassingen van duurzame energie getoond van elektrische voertuigen in relatie tot huizen, gebouwen en gemeenschappen.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info