8 februari 2008
 

Nissan

Drie primeurs bij Nissan in Geneve

Autozine
8 februari 2008 | Nissan brengt op de Autosalon van Genève, de jaarlijkse toonaangevende internationale autotentoonstelling, drie primeurs voor Europa. Het betreft de sportcoupé GT-R, de Pivo 2 die als concept voor een stadsauto kan worden beschouwd en de nieuwe Murano.
AutoCoach

De nieuwe GT-R staat voor de passie van Nissan voor auto's en autorijden. De vierzits coupé is voorzien van een gloednieuwe 3,8-liter V6-motor met twee turbo's die goed is voor een maximumvermogen van 480 pk en een maximumkoppel van 588 Nm. Dit motorisch geweld wordt overgebracht naar alle vier de wielen via een met peddels aan het stuur te bedienen zesversnellingsbak die is voorzien van twee koppelingen.

Nissan

De bestuurder van de Nissan GT-R heeft een aantal mogelijkheden om de auto op zijn of haar wensen af te stemmen: de vering en het karakter van de transmissie en de stabiliteitscontrole zijn instelbaar. De voorverkoop van de Nissan GT-R in Europa start in maart. Tijdens de Autosalon van Genève worden meer specificaties en de prijs bekendgemaakt.

Met de Pivo 2 laat Nissan zich van een geheel andere kant zien. De Pivo 2 is een schone auto die wordt aangedreven door vier elektromotoren, één per wiel, die elk hun energie halen uit moderne, weinig plaats innemende Super-Thin Lithium Ion-accu's, oftewel Li-Ion-accu's.

Nissan

De bestuurder van de Pivo 2 heeft altijd perfect zicht, aangezien de cabine 360 graden is te draaien. Fileparkeren is mede daardoor zeer eenvoudig. De cabine is te draaien in de parkeer-richting, zodat de bestuurder alles goed kan zien. Doordat bovendien de wielen 90 graden zijn te draaien, is niet meer parkeerplaats nodig dan de wagenlengte plus een beetje.

De compleet nieuwe Murano gaat voort op de weg van het vorige model, maar biedt meer ruimte en comfort en een hoger vermogen. Kenmerkend voor het nieuwe model is de vorm van de twee achterste zijruiten, waarvan de onderzijde omhoog loopt. Een detail waardoor de vorige Murano zich evenzeer onderscheidde. Verder is geen enkel plaatwerkdeel hetzelfde gebleven. Het interieur is comfortabeler, speciaal voor de passagiers achterin. Het uitrustingsniveau is verhoogd, waardoor de inzittenden meer luxe hebben. De 3,5-liter V6 is gebleven, maar wel aangepast. De motor is nu goed voor 265 pk en een koppel van 325 Nm. De 24-kleps zescilinder levert betere prestaties bij een gunstiger verbruik.

Nissan

Ook de Murano Xtronic CVT-transmissie is verder ontwikkeld. De wrijvingsverliezen zijn met 20 procent teruggebracht, waardoor de auto zuiniger rijdt dan voorheen, en de bak schakelt vlotter en reageert sneller. De nieuwe Murano is de eerste Nissan voor de Europese markt die wordt gespoten in de speciale 'Scratch Shield Paint'. Daarmee is de carrosserie extra beschermd tegen kleine beschadigingen in het dagelijks gebruik, zoals krasjes van takken of beschadigingen door de borstels in de wasstraat. De speciale verf heeft een zelfherstellende beschermlaag die de onderliggende lak beschermt. De nieuwe Murano komt in oktober op de Europese markt.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info