2 augustus 2013
 

Nissan

28 kandidaten voor Nissan GT Academy 2013

Autozine
2 augustus 2013 | De GT Academy-competitie van Nissan en PlayStation heeft 28.042 aspirant-coureurs uit Nederland opgeleverd voor het deelnemen aan de kwalificatietijdrit van 2013. De eerste onlinefase van de 'virtual-to-reality'-wedstrijd sloot afgelopen zondagnacht met meer dan 765.000 deelnemers uit de 18 deelnemende Europese landen. Wereldwijd hebben meer dan een miljoen mensen de speciale demo van de aangekondigde game Gran Turismo6 gedownload, met daarin van het circuit in Silverstone, de Nissan Leaf en de Nissan 370Z.
Info

Nu deze eerste fase van de competitie voorbij is, gaan de snelste acht Nederlandse spelers van de onlinetijdrit de strijd aan met de winnaars van de verschillende Live Events in de nationale finales. De nationale finales in verschillende Europese landen bestaan uit een Gran Turismo-gamewedstrijd, waarna de deelnemers getest worden op conditie, persoonlijkheid en hun vaardigheden achter het stuur van een sportieve Nissan Nismo. De vier beste gamers worden geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Europese Race Camp, dat in september plaatsvindt op het Britse Silverstone circuit.

Nissan

Tijdens het Race Camp worden de PlayStation-gamers getest op racevaardigheid en op hun mentale en fysieke capaciteiten onder toeziend oog van enkele ervaren mentoren en juryleden. Het GT Academy-programma, dat nu bezig is aan het vijfde jaar, heeft zich ontwikkeld tot een selectieproces dat gamers met racepotentieel de kans geeft om een GT Academy-kampioen en Nismo Athlete te worden. De winnaar van de Europese competitie in 2013 wordt beloond met een volledig seizoen racen in een 500+ pk sterke Nissan GT-R Nismo GT3-racewagen.

Het GT Academy Driver Development Programme heeft zich ontwikkeld tot een van de meest geavanceerde ter wereld. Het programma heeft zich bewezen met overwinningen in verschillende kampioenschappen, evenals LMP2-klassepodiumplaatsen van GT Academy-kampioenen Lucas Ordoñez (SPA) en Jann Mardenborough (VK) tijdens de 24 uur van Le Mans. Bij de 24-uursrace van Spa afgelopen weekeinde heeft een volledig uit GT Academy-winnaars bestaand team in de Pro-Am klasse de derde plaats behaald en daarmee de leidende positie in het algemeen klassement verstevigd.

Het GT Academy-klassement van 2013 staat op Gran-turismo.com en toont dat atzekerkhof de snelste speler uit Nederland is. Gamer Ti.tech85 is de allersnelste op het virtuele Silverstone Circuit met een rondetijd van 2:16.334 in een Nissan 370Z Tuned Car (GT Academy) '08.

The GT6-onlinedemo blijft beschikbaar tot eind augustus en alle demospelers worden beloond met het virtueel racen in een Nissan GT-R. Deze finale prestatie is echter niet verbonden aan de GT Academy-deelname.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021