2 november 2010
 

Total

Zuinigste Total-rijder van Nederland bekend

Autozine
2 november 2010 | De zuinigste rijder van Nederland is bekend. Peter Stoelinga uit Drachten, wist na een finaledag op het circuit van Zolder uiteindelijk de hoofdprijs in de wacht te slepen. Hij mag tien jaar lang gratis tanken bij initiatiefnemer Total. In het kader van haar ECO-10 zuinig rijden programma, had Total deze zomer een zuinigheidswedstrijd uitgeschreven, waarbij het gerealiseerde brandstofverbruik werd afgezet tegen de fabrieksopgave. Uit de 1500 deelnemers aan de actie waren 10 finalisten geselecteerd, die afgelopen vrijdag de strijd met elkaar aanbonden. Zij moesten enkele rijvaardigheidsonderdelen zo goed mogelijk afronden, die meetelden voor de einduitslag.
Info

De zuinigste Total-rijder uit Drachten, rijdt in dagelijks leven een Fiat Stilo diesel uit 2003. "Ik heb meegedaan, omdat ik het wel een uitdaging vond zo zuinig mogelijk te rijden. Ik heb er geen spreadsheet van bijgehouden hoor, maar wel iedere keer na het tanken even invoeren. Daarbij speelt overigens ook dat zuinig rijden een besparing oplevert en dat vind ik toch ook een argument in deze tijd. Gelukkig lagen al m'n bonnetjes nog in de doos naast m'n bureau, want die moest ik wel inleveren. En deze prijs is helemaal geweldig natuurlijk", aldus Peter Stoelinga. De winnaar mag 10 jaar lang gratis Total Excellium brandstof tanken.

Op de tweede plaats, met klein puntenaantal verschil eindigde de 21-jarige en 4e jaars studente Angela Groot uit Zuid-Scharwoude. Rijdt in dagelijks leven een Suzuki Alto. Angela Groot over haar deelname: "Met een tank rijd ik eigenlijk altijd 400 km en ik vond het een uitdaging om te zien of het nog zuiniger kon. Ik rijd tegenwoordig al veel bewuster. Check regelmatig bandenspanning, schakel sneller door en uiteindelijk rijd ik nu 500 km met een tank. Het scheelt dus echt behoorlijk". Omdat het verschil zo klein was heeft Total voor de tweede plaats 5 jaar gratis tanken van Total Excellium brandstof weggegeven.

Het ECO-10 programma is opgezet om aandacht te geven aan het zuinig rijden. Het relatief hoge brandstofgebruik onder vervoersmiddelen is voor Total de reden geweest om een nieuw soort brandstof te ontwikkelen: Total Excellium. Een brandstof, die kostenbesparend is en rekening houdt met het milieu, door de realisatie van een brandstofbesparing van gemiddeld 3%. Het lagere brandstofverbruik heeft een direct verminderde CO2 uitstoot per gereden kilometer tot gevolg.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021