15 oktober 2007
 

Zomoto file gadget

Zomoto lanceert file gadget

Autozine
15 oktober 2007 | Zomoto lanceert een nieuw initiatief: de Zomoto file gadget. Met deze gadget, een kleine desktop applicatie, kunnen gebruikers altijd hun actuele reistijd zien op hun vaak gebruikte routes, bijvoorbeeld woon werk verkeer. Zomoto maakt hierbij gebruik van actuele file gegevens die zij vertaalt in reistijden informatie.
AutoCoach
Info

De reistijd wordt berekend door gebruik te maken van de file gegevens van het Verkeerscentrum Nederland van Rijkswaterstaat. "Het grote voordeel van de Zomoto file gadget is dat men in de plaats van een niet zo veel zeggende file kilometer lengte direct inzicht krijgt in wat de consequenties zijn voor de reistijd", zegt Marque Joosten, directeur van Zomoto BV. De gadget is verkrijgbaar voor verschillende besturingssystemen en voor de iGoogle en Windows Live startpagina.

De intelligentie achter de gadget werd samen ontwikkeld met Locatienet. Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet: "De markt kenmerkt zich door onderzoeken en experimenten op het gebied van actuele en verwachte reistijden. Locatienet onderscheidt zich door praktische invulling, zoals de actuele reisduur op persoonlijke routes".

Zomoto is een Internet bedrijf gevestigd te Amsterdam. Het houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve (internet) concepten voor de automoblist. De Zomoto file gadget is een eerste voorproefje.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021