10 mei 2010
 

Young Drivers Academy

Young Drivers Academy leert jongeren veilig rijden

Autozine
10 mei 2010 | Net je rijbewijs gehaald en vervolgens de sleutels van je eerste auto persoonlijk ophalen bij minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Dat overkwam de 18-jarige Robert Knoops vanmorgen. Hij stapte onder toeziend oog van de minister op de parkeerplaats van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat van zijn lesauto over in zijn nieuwe MINI One. Met de minister als bijrijder maakte hij daarna een ritje rond het ministerie. De jonge automobilist is de eerste deelnemer van de Young Drivers Academy die zijn rijbewijs heeft gehaald. De Young Drivers Academy is de eerste rijopleiding van Nederland die jongeren na het behalen van hun rijbewijs een veilige auto geeft om de nodige rijervaring op te doen en ze nog 2,5 jaar lang laat deelnemen aan verkeersveiligheidstrainingen.
AutoCoach
Info

Door een gebrek aan rijervaring en verkeersinzicht is bij ruim twintig procent van de ernstige ongevallen met een personenauto een jonge automobilist betrokken, terwijl deze groep slechts acht procent van de rijbewijsbezitters vertegenwoordigt. Uit de meest recente verkeersveiligheidscijfers van het CBS blijkt bovendien dat het aantal verkeersdoden in de leeftijdscategorie 18 jaar tot en met 25 jaar in 2009 van 107 naar 128 is gestegen. Terwijl er in totaal vorig jaar dertig verkeersdoden minder vielen.

Om jonge automobilisten de inzichten en ervaringen te bieden die ze nodig hebben om veilig aan het verkeer deel te nemen, richtte verzekeraar InShared vorig jaar de Young Drivers Academy op. Minister Eurlings draagt de Young Drivers Academy een warm hart toe. "Dit initiatief is geheel gericht op een veilige verkeersdeelname van jonge automobilisten. Die extra aandacht is hard nodig gezien hun vier keer grotere kans op een ongeval. En de jongeren krijgen inzicht in een zuinige rijstijl. Het aanbod van een schone auto maakt het pakket helemaal compleet", sprak hij vanmorgen.

Diverse nationale en internationale onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat voortgezette rijopleidingen die gericht zijn op het in een korte tijd aanleren van vaardigheden zoals het uit de slip halen van een auto, beperkt effect hebben. Wat beter werkt, zijn voortgezette rijopleidingen waarin het accent wordt gelegd op het vergoten van het verkeersinzicht en het bevorderen van het zelfinzicht. Met de Young Drivers Academy (www.yda.nl) helpt InShared haar klanten schade te voorkomen. Jongeren tussen de 18 jaar en 25 jaar kunnen alleen een autoverzekering bij InShared afsluiten als zij deelnemen aan de Young Drivers Academy.

De auto's van de Young Drivers Academy zijn alle voorzien van een groen energielabel (A/B). Tevens krijgen alle deelnemers een hele dag opleiding in Het Nieuwe Rijden, waarmee aanzienlijk bespaard wordt op brandstof.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021