16 juni 2009
 

Wannapark

Wannapark.nl matcht parkeerders met eigenaars parkeerplaatsen

Autozine
16 juni 2009 | Kantoormedewerkers die in of bij een stadscentrum werken, bezoekers van een evenement, reizigers die willen parkeren bij het treinstation... Een parkeerplek vinden wordt steeds lastiger. Om dit groeiende probleem op te lossen, is er nu Wannapark.nl. Een nieuw online platform dat parkeerders en eigenaren van parkeerplaatsen samenbrengt. Particulieren met een parkeerruimte kunnen deze via Wannapark.nl voortaan zélf en rechtstreeks verhuren aan andere particulieren.
AutoCoach
Info

Conceptbedenker en maker van Wannapark.nl is Frans Phefferkorn. "Het tekort aan parkeergelegenheid is overal in Nederland nijpend. Maar tegelijkertijd staan er duizenden private parkeerplaatsen, garages, carports, garageboxen en opritten leeg, de hele dag of een dagdeel. Dat is toch zonde! Via Wannapark.nl brengen we heel gemakkelijk vraag en aanbod bij elkaar. Daardoor kan de één voor een paar euro's zijn auto stallen en houdt de ander er een leuk extraatje aan over".

Door de opzet van Wannapark.nl kunnen particulieren en bedrijven hun vrije parkeerruimte winstgevend maken door deze online te zetten voor parkeerders van personenauto's, grotere voertuigen en tweewielers. "Zo verminderen we niet alleen de structurele binnenstedelijke parkeerstress, maar bieden we ook tijdelijke parkeerplaatsen tijdens festivals, evenementen of seizoensdrukte". Naast parkeerruimte voor vier- en tweewielers, kunnen verhuurders ook tijdelijke opslagruimte aanbieden.

Bij het zoeken naar parkeerruimte kan de bezoeker van Wannapark.nl gebruik maken van selectiecriteria, zoals postcode en plaatsnaam. Via de zoekmachine kunnen potentiële huurders zoeken. Verhuurders voegen zélf relevante trefwoorden en omschrijvingen toe aan hun parkeerruimtevermelding, zoals een concertzaal, een bekend evenement, een popartiest of theatergezelschap dat ergens gaat optreden. 'Via het Private Message System, ons online berichtensysteem, ontvangen verhuurders van parkeerruimte in hun mailbox automatisch een bericht wanneer er een reactie is op hun parkeerplaatsvermelding. Gebruikers kunnen zo zelfstandig de onderlinge overeenkomst afhandelen met behoud van hun privacy.

Wannapark.nl wil ook de neveneffecten van de parkeerproblematiek bestrijden, legt Phefferkorn uit: "Denk aan onveilige verkeerssituaties door foutparkeerders, extra CO2-uitstoot door onnodig rondrijdend bestemmingsverkeer, de vernietiging van groenvoorziening door de bouw van de zoveelste parkeergarage en de miljoenen aan inkomstenderving voor het midden- en kleinbedrijf door te weinig parkeerplaatsen".

KwikFit
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021