1 november 2002
 

Gouden Pook

VVD wint Gouden Pook

Autozine
1 november 2002 | Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming roepen VVD-er Oplaat uit tot winnaar van De Gouden Pook. 'Plankgas en verstand op 0', dat zijn criteria op basis waarvan iemand in aanmerking komt voor deze onderscheiding. In dit geval wint de VVD met glans De Gouden Pook vanwege hun voorstel om de maximumsnelheid op snelwegen te verhogen naar 130 kilometer per uur. De drie organisaties vinden dit onaanvaardbaar. Het verhogen van de snelheid heeft volgens de organisatie grote gevolgen voor mens, dier en milieu.
AutoCoach
Info

De verkiezingsstrijd is begonnen en voor de VVD betekent dat blijkbaar dat 'de auto in de etalage komt te staan'. De eerste stap hierin is het voorstel van de VVD om aan de maximumsnelheid te tornen. Reden genoeg voor de drie organisaties om de VVD-er Oplaat uit te roepen tot de allereerste winnaar van De Gouden Pook. 3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming willen met deze prijs aangeven dat de VVD zich wel erg makkelijk laat verleiden tot verkiezingsretoriek en niet verder nadenkt over de maatschappelijke gevolgen van dit voorstel.

Wat de VVD zich blijkbaar niet realiseert is dat als gevolg van te hard rijden er jaarlijks 250 doden en 3000 gewonden te betreuren zijn. In de bebouwde kom worden fietsers, voetgangers en spelende kinderen belemmerd door autoverkeer. Mensen die dicht bij drukke autowegen wonen staan bloot aan ongezonde uitlaatgassen en verkeerslawaai dat ook de nodige slachtoffers eist. Jaarlijks sterven bovendien 2 miljoen vogels, tienduizenden katten en drieduizend honden na een aanrijding met een auto. Aanrijdingen met grote dieren, zoals reeën worden vaak veroorzaakt door een te hoge snelheid en zijn gevaarlijk voor zowel mens en dier.

De komende weken zullen 3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming gezamenlijk gaan pleiten voor lagere snelheden op de Nederlandse wegen.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021