9 januari 2003
 

vvcr bestaat 30 jaar

Autozine
9 januari 2003 | Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR) bestaat 30 jaar. Op 28 oktober 1972, startte de heer G.J. Rozendom sr. een anti-slipschool in Rijssen met als doel een grotere verkeersveiligheid te realiseren voor jonge automobilisten. Inmiddels is deze anti-slipschool uitgegroeid tot een veelzijdig Verkeers Veiligheids Centrum met naast de hoofdvestiging in Rijssen ook locaties in Lelystad en Moerdijk.
AutoCoach
Info

Onder de VVCR-Holding valt een groot scala aan diensten en producten op het gebied van verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Van de coördinatie van rijbewijzen, beroepsopleidingen tot directie-, overheids-, huisarts-, taxi-, politie-, brandweer- of ambulancechauffeur, incentives, schadepreventieprojecten tot traumabegeleiding en rijsimulatoren met virtual reality systemen. Ook verzorgt VVCR voortgezette rijvaardigheidstrainingen en rijtesten voor bestuurders van motor, auto, busje, motorwagen, truck/oplegger, bus, touringcar tot ambulance-, politie-, brandweer- en defensievoertuigen. VVCR heeft Het Nieuwe Rijden, de rijstijl van de 21e eeuw, eveneens ontwikkeld. Ook de nieuwe ontwikkeling op het gebied van Virtual Reality systemen werpt haar vruchten af. VVCR heeft samen met vooraan-staande partners een unieke rijsimulator ontwikkeld en begin dit jaar gepresenteerd.

VVCR is in haar bestaan als eerste centrum voor voortgezette rijvaardigheidstrainingen bekroond met het ISO 9001 certificaat. Hierdoor bewijst ze de trainingen conform internationale normen en maatstaven te ontwikkelen. Tevens heeft de DVR (DeutscheVerkehrssicherheitsrat) jaren geleden toenadering gezocht en gevraagd om haar krachten te bundelen met 80 verkeersveiligheidscentra door geheel Europa. Ook het internationaal opleiden van de instructeurs van VVCR behoort hiertoe.

Wittebrug
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021