18 september 2007
 

Vredestein Runflat

Vredestein introduceert RunFlat-versies van Wintrac Xtreme en Quatrac 3

Autozine
18 september 2007 | Van zowel de Wintrac Xtreme als de nieuwe Quatrac 3 introduceert Vredestein een reeks RunFlat banden. De Quatrac 3 is als eerste all season RunFlat band een echte wereldprimeur.

Banden met RunFlat-technologie zijn voorzien van een extra versteviging in de flank van de band en een verzwaarde hielconstructie. Daardoor blijft een RunFlat in het geval van een lekke band toch stevig om de velg zitten, zonder dat de band daarbij tijdens gebruik oververhit raakt. Bij het verlies van spanning zijn de RunFlat banden van Vredestein nog steeds geschikt voor snelheden tot maximaal 80 km/u. Overeenkomstig met de normen op dit gebied kan er onder maximale belasting 80 kilometer leeg mee doorgereden worden.

Begin september breidt Vredestein de bestaande Quatrac vierseizoenenbandserie uit met de nieuwe Quatrac 3. De Vredestein Quatrac 3 wordt gekenmerkt door een asymmetrisch, niet richtingsgebonden loopvlakdesign. De Quatrac 3 kent, gemonteerd op velg, een buiten- en een binnenzijde. Het buitenste deel van het loopvlak van de Quatrac 3 is ontworpen voor optimale prestaties onder droge en natte rijomstandigheden, terwijl de binnenkant van het loopvlak ontworpen is voor maximale grip onder winterse omstandigheden.

De zomerzijde van de Quatrac 3 heeft een lagere airratio (meer rubber, minder lucht) en een beperkt aantal rechte lamellen. Dit levert onder zomerse condities op de buitenschouder extra grip op, op zowel een droge als natte ondergrond. De winterzijde, ofwel de binnenkant van de Quatrac 3, is voorzien van gegolfde lamellen die in winterse omstandigheden voor optimale veiligheid en aanvullende grip op sneeuw en ijs zorgen. De nieuwe vierseizoenenband is naast het M&S-symbool voorzien van de snowflake-codering. Dit betekent dat de Quatrac 3 voldoet aan de officiele eisen voor een volwaardige winterband. Dit symbool geeft bovendien aan dat het een band betreft waarmee ook in Duitsland tijdens de winter mag worden gereden. De Quatrac 3 wordt in oktober leverbaar.

De tweede nieuwe RunFlat-aanwinst van Vredestein voor de winter van 2007/2008 is de Vredestein Wintrac Xtreme RunFlat. De Wintrac Xtreme high performance band maakte al deel uit van de serie winterbanden van Vredestein en het is de eerste winterband die door Vredestein werd ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse designhuis Giugiaro Design.

De nieuwe Wintrac Xtreme RunFlat van Vredestein beschikt over dezelfde kenmerken als de Wintrac Xtreme. Daarnaast is hij echter voorzien van een extra versteviging in de flank van de band en een verzwaarde hielconstructie om te zorgen dat hij in het geval van een lekke band toch stevig om de velg blijft zitten. De Vredestein RunFlat banden zijn op de flank van de band voorzien van het slak symbool, wat aangeeft dat zij voldoen aan de normen van de Europese Commissie voor RunFlat banden. De banden zijn bovendien te herkennen aan het VRFC logo (Vredestein RunFlat Component) op de zijkant van de band.

AutoCoach
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info