13 april 2003
 

Voordeligrijden.nl

Voordeligrijden.nl blijkt groot succes

Autozine
13 april 2003 | De voordeligrijden.nl-website (een initiatief van brandstoffabrikant BP) werd in korte tijd al door ruim 100.000 mensen bezocht (ruim 1,4 miljoen pageviews). Het grote aantal (unieke) bezoekers overtreft alle verwachtingen omdat het onderwerp brandstofkeuze over het algemeen maar weinig aandacht krijgt.
AutoCoach
Info

Vrijwel alle bezoekers maken gebruik van de brandstoffen-vergelijkingscalculator. De calculator laat de voordelen zien van een bewuste brandstofkeuze. Met die calculator vergelijkt de bezoeker niet alleen benzine met LPG, maar ook met diesel. En ziet men direct de resultaten bij elk type auto en aantal gereden kilometers. Daarnaast worden afschrijvingen en subsidies van de overheid meegenomen. Zo ontstaat volgens de makers een eerlijke en complete vergelijking.

Volgens deze door BP gemaakte website kunnen vanaf zo'n 7.000 kilometer per jaar verschillen ontstaan in de kosten tussen de verschillende brandstoffen. Afhankelijk van het aantal kilometers per jaar en het type auto kan de besparing zelfs oplopen tot zo'n € 5.000,-.

Daarnaast gaat de site in op innovaties rondom brandstofsystemen. Bijvoorbeeld met betrekking tot LPG over de moderne en veilige ringtank die nog maar nauwelijks kofferruimte in beslag neemt.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021