18 november 2021
 

Vinfast

Vinfast onthult zijn elektrische SUV's

Autozine
18 november 2021 | Op de Los Angeles Auto Show 2021 lanceerde VinFast officieel zijn wereldwijde merk voor elektrische voertuigen en onthulde tegelijkertijd twee elektrische SUV-modellen, de VF e35 en de VF e36, met verschillende technologieƫn. Dit feit vertegenwoordigt een belangrijke in het wereldwijde uitbreidingsplan om 'de beweging van de wereldwijde revolutie van slimme elektrische voertuigen (EV) te stimuleren'en de 'Toekomst van mobiliteit' voor een groene planeet en duurzame ontwikkeling te realiseren. Door als wereldwijd EV-merk te debuteren op de Los Angeles Auto Show (LA Auto Show) 2021, heeft VinFast Zuidoost-Aziƫ als een baken neergezet op de wereldwijde automotive-kaart.
AutoCoach
Info

VinFast debuteerde met de VF e35 en de VF e36, twee elektrische SUV-modellen in respectievelijk het D- & E-segment. De VF e35 heeft een balans tussen delicate maar tegelijkertijd ook scherpe lijnen, die het ontwerp een gevoel van kracht, snelheid en voorwaartse beweging geven. Deze harmonie creëert een beeld, dat bekend staat als 'dynamische balans'.

Tegelijk trok de VF e36 de aandacht met zijn uiterlijk. Ontwerpdetails op de VF e36 zorgen voor een uitstekende aerodynamica en een groter bereik voor het elektrische voertuig. Kenmerkend hierbij zijn de 'luchtgordijnen' op het dak en de voorzijde, die de lucht om de gebieden met hoge weerstand heen leiden. Daarnaast liggen de deurgrepen, het glas en de bekleding allemaal volledig gelijk met de carrosserie. Ook de aflopende daklijnen de taps toelopende zijruiten dragen sterk bij aan de aerodynamica.

In deze twee EV's worden verschillende functionaliteiten van ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) geïntegreerd, zoals Lane Assist, Collision Warning, Driver Monitoring, Fully Automated Parking, Summon Vehicle en meer. Verder zijn de VF e35 en de VF e36 uitgerust met Smart Infotainment, inclusief bedieningsfuncties zoals spraakassistent, virtuele assistent en e-commerce-diensten.

De VF e35 en de VF e36 zijn het resultaat van VinFast's jarenlange strategische investeringen in het eigen R&D-systeem en de wereldwijde samenwerking met technologiebedrijven, innovatieve start-ups en prestigieuze partners van het bedrijf in de automotive-industrie.

Pre-orders voor de elektrische SUV-modellen van VinFast zullen mogelijk zijn vanaf de eerste helft van 2022, met leveringen vanaf het vierde kwartaal van hetzelfde jaar. De officiële introductie van het EV-merk VinFast, alsook de lancering van de twee elektrische modellen op de LA Auto show 2021, is de eerste stap in de strategie van VinFast om de internationale markt te veroveren, met in de komende maanden uitbreidingsplannen naar Canada en Europa.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021