9 februari 2018
Feedback
 

ARN

Vijf miljoen auto's gerecycled

Autozine
9 februari 2018 | Sinds de oprichting in 1995 zijn via ARN (Auto Recycling Nederland) 5 miljoen auto's gerecycled. Dat meldde algemeen directeur Ingrid Niessing vandaag. Hiermee is inmiddels 4,5 miljard kilogram aan afval, afkomstig van autowrakken, niet ten laste van het milieu gekomen maar nuttig hergebruikt.
 

Een auto gaat gemiddeld na 18 jaar naar de sloop. In Nederland zijn dat zo'n 230.000 voertuigen per jaar. Voor een milieuverantwoorde recycling werkt ARN samen met meer dan 300 professionele recyclingbedrijven. Na het autodemontagebedrijf en het shredderbedrijf komt het restant van het autowrak aan bij de Post Shredder Technology fabriek van ARN.

De PST-fabriek in Tiel is in 2011 opgericht om de laatste waardevolle grondstoffen uit het shredderafval te winnen. Materiaal dat voorheen werd verbrand of gestort. Deze overgebleven grondstoffen worden in verschillende afzetmarkten gebruikt voor het maken van nieuwe gerecyclede producten, zoals kantbeschoeiing of damwanden.

Samen met partnerorganisaties uit de autorecyclingketen zorgt ARN ervoor dat meer dan 95% van het gewicht van afgedankte auto's een zinvolle en duurzame bestemming krijgt.