12 mei 2015
 

ULU

ULU bouwt app voor auto-informatie

Autozine
12 mei 2015 | Het Nederlandse bedrijf ULU maakt vandaag bekend dat het een half miljoen euro investering heeft ontvangen van de Chinese Fang Groep. Met het geld wil de telematica-startup ULU een slag slaan op de connected car-markt. Via een dongel biedt ULU partijen in de autobranche, zoals verzekeraars en leasemaatschappijen, toegang tot allerlei bruikbare informatie uit de auto.
Info

ULU voorziet partijen in de autobranche van de informatie uit de ingebouwde computer van de auto. Hiervoor biedt ULU een speciaal plug-and-play-apparaat, de zogenaamde dongel, die kan worden aangesloten op de 'USB-poort' van de auto (de OBD-poort). De dongel begint met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag middels de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek.

De app van ULU vertaalt deze data, plaatst deze in een context en presenteert deze informatie via de ULU-dashboard, die toegankelijk is voor bestuurders en belanghebbenden. Het ULU-dashboard geeft de gebruiker inzichten over het voertuig, zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu, maar ook de locatie. Tevens worden situaties zoals diefstal en ongelukken herkend door ULU. Deze informatie is toegankelijk via web en mobiel.

ULU zal de investering gebruiken om te versnellen in de Benelux, het systeem verder te optimaliseren en meer partnerships te krijgen.

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021