23 mei 2007
 

Online autoveiling

Troostwijk opent online autoveiling met APK-keuring en garantie

Autozine
23 mei 2007 | Troostwijk Veilingen & Taxaties in Amsterdam begint met het online veilen van ex-leasewagens. Hiertoe is een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Online Autoveiling.nl. Nieuw aan deze autoveiling is het feit dat alle auto's APK gekeurd zijn en voorzien van 6 maanden garantie. Voor ophalen, stalling, keuring en veiling worden door de organisatie geen kosten in rekening gebracht.
Info

De site wordt mede mogelijk gemaakt door de dienstverlening van partner Koopman Logistics Group, die continu zo'n 250 autotrailers op de weg heeft en bovendien 2 technostations in Nederland kan inzetten. "Wij kunnen daarom van start gaan met het maandelijks online veilen van circa 100 auto's", aldus Peter Wolterman, directeur van Troostwijk Nederland, "en dan spreken we over gebruikte wagens met een leeftijd van maximaal 60 maanden en waarvan de historie van A-Z bekend is".

Door de samenwerking met Koopman Logistics Group beschikt de veilingorganisatie in Amsterdam over de faciliteiten en services van Koopman Car Terminal (KCT), waar de ex-leasewagens worden verzameld en veiling gereed gemaakt. Op basis van APK-keuring en een uitgebreide technische inspectie wordt er 6 maanden garantie op de auto verstrekt. Niet goedgekeurde auto's worden niet ter veiling aangeboden. Volgens KCT-directeur Ernst Cooiman verwerkt zijn bedrijf op jaarbasis nu ruim 85.000 wagens voor de Europese markt. Eerste inbrengers van Online Autoveiling zijn onder andere ARM/Kroymans, Arval, De Lage Landen en LeasePlan. Nog voor de zomervakantie zijn drie veilingen gepland.

Het aanbod wordt uitsluitend online geveild. Geïnteresseerden kunnen de auto's bekijken op de website Onlineautoveiling.nl, maar ook persoonlijk inspecteren tijdens 2 kijkdagen in het weekend. Kijkdagen vinden plaats op een afgescheiden terrein bij KCT, Maltaweg 3 1044 AH Amsterdam. Kopers hebben een week de tijd om een bod uit te brengen. Sluiting van de veiling vindt plaats op maandag vanaf 18.00 uur, waarna men enkele dagen de tijd heeft om de aankoop te betalen en de daaropvolgende zaterdag de wagen op te halen. Ter plekke worden de papieren in orde gemaakt en afgegeven door een vertegenwoordiger van VWE, een bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie.

De faciliteiten van KCT omvatten een servicestation, dat niet alleen keuringen kan uitvoeren, maar ook technische en cosmetische reparaties. Hierdoor worden de aangeleverde auto's in optimale conditie gebracht. Op basis van een technische inspectie en APK wordt een garantie van 6 maanden verstrekt, vergelijkbaar met de BOVAG-garantie. Wolterman: "Ongekend in de veilingwereld een grote zekerheid voor de koper. Wij berekenen maar 12,5 procent opgeld (veilingcommissie) inclusief BTW, wat gunstiger is dan de gebruikelijke 16 procent exclusief BTW en dan heb je geen garantie".

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021