5 februari 2002
 

MIES

Trinity presenteert een nieuw mobiel informatiesysteem op de Nederlandse markt

Autozine
5 februari 2002 | Het Nederlandse bedrijf Trinity brengt een nieuw mobiel informatiesysteem op de markt. Het systeem combineert telefonie, navigatie, Internet-toegang en vele andere functies in een apparaat. Daarbij onderscheidt het bedrijf zich door een uitgebreide combinatie van functies en een nieuwe techniek.
AutoCoach
Info

MIES, het Mobilie Information and Entertainment System, is een nieuw systeem voor mobiele communicatie. Daarbij worden vrijwel alle huidige technieken gecombineerd in een nieuw toestel. Zo bestaat MIES uit een handsfree telefoon, een navigatie- systeem, agenda, anti-diefstal systeem, volgsysteem, ritregistratiesysteem, alarmeringssysteem en informatiesysteem. Deze diensten kunnen naar wens worden ingekocht zodat de gebruiker alleen betaalt voor de functies die daadwerkelijk worden gebruikt. Dankzij een systeem van splitbilling kan de gebruiker een deel van de diensten door de werkgever laten betalen en bijvoorbeeld aanvullende diensten zelf betalen.

De techniek achter MIES is ook een bijzondere. In de auto wordt een unit gebouwd bestaande uit een GSM-telefoon en een GPS-sensor voor positie-bepaling. Aan dit kastje kan een handheld computer naar keuze worden gekoppeld, zoals bijvoorbeeld een Palmpilot of Psion. Deze handheld computer wordt gebruikt als interface met de gebruiker. Daarbij kunnen ook gegevens van deze computer of de computer thuis worden verwerkt. MIES werkt niet met een CD-ROM maar haalt alle informatie via de GSM-telefoon van een centrale server van Trinity. Op die manier zijn bijvoorbeeld de kaarten van het navigatiesysteem altijd up-to-date en kunnen ook actuele filemeldingen in de planning worden meegenomen. Via eigen informatiekanalen levert MIES ook actuele beursinformatie, weervoorspellingen en het laatste sport- en uitgaansnieuws. Iedere rit wordt automatisch door Trinity geregistreerd om deze te kunnen verwerken in een administratie voor kilometervergoeding. Voor eigenaren van bijzondere auto's kan MIES voorzien in een volgsysteem waarmee de auto gemakkelijk is op te sporen bij diefstal. Beheerders van grote wagenparken kunnen MIES gebruiken om het wagenpark te traceren en/of routes voor meerdere chauffeurs te plannen.

MIES is leverbaar vanaf eind februari en kost 999 Euro exclusief inbouw. Prijzen voor het dienstenpakket van MIES beginnen bij 2,50 Euro voor het basis- pakket (bellen, SMS en e-mail) en eindigen bij 10 Euro per maand voor het meest complete pakket. De gebruiker kan ook zelf een keuze maken uit de diensten en zelf een pakket samenstellen.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021