18 maart 2004
 

TomTom Go

TomTom introduceert TomTom GO

Autozine
18 maart 2004 | TomTom, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, heeft tijdens CeBIT 2004 te Hannover de TomTom GO geïntroduceerd: een compleet, alles-in-een persoonlijk navigatiesysteem. Met TomTom GO komt het gemak van persoonlijke navigatie nu binnen het bereik van een breder publiek, ook voor gebruikers die geen Pocket PC of Palm-PDA bezitten. Het systeem integreert de bestaande TomTom Navigator-software in een compact en kabelloos apparaat.
AutoCoach

TomTom GO is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Een verbinding met een PC of een PDA is niet nodig, laat staan enige technische expertise. Het apparaat wordt via een bijgeleverde bevestigingskit aangebracht op de voorruit of het dashboard van de auto en is direct klaar voor gebruik. Software, kaarten, 3D-navigatieoverzichten en gesproken routeaanwijzingen in een taal naar keuze (waaronder Nederlands), zijn standaard aanwezig.

De bediening van TomTom GO vindt plaats via een aanraakscherm. Er zijn geen extra knoppen of andere bedieningspanelen nodig om een route te kiezen en te berekenen. Enkele tikjes op het scherm zijn voldoende. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kan TomTom GO gemakkelijk losgekoppeld en meegenomen worden in een draagtas. De TomTom GO beschikt over een ingebouwde GPS-ontvanger die dankzij de nieuwste technologie overal en altijd voor ontvangst zorgt. Ook biedt TomTom GO "Assisted Satellite Navigation", waardoor de navigatie ook wordt voortgezet wanneer het satellietsignaal niet ontvangen kan worden, bijvoorbeeld in tunnels. De TomTom GO kan zonder stroomvoorziening tot 5 uur achtereen gebruikt worden, dankzij de oplaadbare Lithium-Ion batterij. Dit betekent tevens dat het niet nodig is om het apparaat aan te sluiten aan de sigarettenaansteker in de auto, of aan een andere stroomvoorziening. Dus minder kabels en meer gebruiksgemak.

Het 3,5" display zorgt volgens de fabrikant voor een heldere weergave onder alle lichtomstandigheden, van direct zonlicht tot duisternis. TomTom GO biedt 3D-weergave en het bovenaanzicht van TomTom, wat het navigeren gemakkelijker en intuitiever maakt dan mogelijk is bij vele inbouw-autonavigatiesystemen. De ingebouwde speaker zorgt ervoor dat gebruikers de gesproken richtinginstructies goed kunnen verstaan, boven het geluid van de motor of ander omgevingsgeluid.

De mogelijkheden van TomTom GO kunnen verder worden uitgebreid met een professional docking kit. Deze is bedoeld voor inbouw door professionele automontagebedrijven. Met deze kit kan TomTom GO direct worden aangesloten op de interne stroomvoorziening van de auto en het ingebouwde speakersysteem. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een externe GPS-antenne. Met dit systeem worden de gesproken instructies via de speakerinstallatie van de auto weergegeven, waarbij de eventueel spelende muziek automatisch even zachter wordt gezet.

TomTom GO zal vanaf begin juni leverbaar zijn. De adviesverkoopprijs bedraagt € 799,- incl. btw.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021
 

Info