21 augustus 2003
 

CarGlass

Tijdelijk gratis graveren bij CarGlass

Autozine
21 augustus 2003 | Ondanks alle preventieve maatregelen zoals: startonderbrekers, wielklemmen, slotbeugels en alarmsystemen blijven auto's nog steeds in trek bij dieven. Gemiddeld wordt in Nederland iedere twintig minuten een auto gestolen. Daarnaast worden autodieven brutaler. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat autosleutels uit huis gestolen worden. In dat geval blijken alle eerder genoemde preventieve maatregelen minder effectief.
AutoCoach
Info

Een auto waarbij het kenteken en de landcode (NL) in alle ruiten staat gegraveerd is een stuk minder aantrekkelijk voor dieven. Bij diefstal moeten dan alle ruiten worden vervangen, voordat de auto doorverkocht kan worden. Een complete set ruiten vervangen kost enkele duizenden Euro's en veel moeite. Want tegenwoordig vraagt het vervangen van autoruiten om specialistisch vakmanschap, het is niet meer een kwestie van een ruit in en uit de rubbers drukken.

Ruitgravering is een eenvoudige, zeer goedkope en effectieve preventiemethode. Niet alleen voor nieuwe auto's, maar zeker ook voor de wat oudere auto's. Deze zijn over het algemeen niet verzekerd tegen diefstal en een stuk minder goed beveiligd.

Uit recente politiegegevens over autodiefstalpreventie blijkt ook dat met name graveren een effectief middel is. Van 1 september tot 15 oktober a.s. heeft Carglass een nationale graveeractie. In deze periode kan iedereen, in alle Service Centers van Carglass, gratis het kenteken in de autoruiten laten graveren. Een afspraak maken hiervoor is niet nodig en het graveren duurt maar een paar minuten. Voor het dichtstbijzijnde Service Center, bel: 0800 - 04 06.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021