15 maart 2008
 

Onze Auto's

Tentoonstelling Onze Auto's opent in Amsterdam

Autozine
15 maart 2008 | Tien van de belangrijkste auto's uit ons verleden zijn te bewonderen op de tentoonstelling "Onze Auto's" die komende zomer te zien is in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Auto's die het straatbeeld veranderd hebben, die iedereen kent en die we in de loop der tijd als onze auto's zijn gaan beschouwen. Denk daarbij aan de Citro├źn Deux Chevaux, de Kever, de Daf en de Fiat 500. In de tentoonstelling zijn ze niet alleen te zien, maar wordt ook duidelijk waarom juist deze auto's iconen geworden zijn.
AutoCoach
Info

"Onze Auto's" gaat over de tijd dat de auto onze beste vriend was. Nog altijd hebben de meeste mensen een bijzondere relatie met hun auto. Maar waar de auto vroeger hét symbool van vooruitgang en optimisme was, is het nu slechts een statussymbool, een nuttig gebruiksartikel en voor sommigen zelfs een noodzakelijk kwaad. "Onze Auto's" laat de bezoeker nog één keer dat optimistische, positieve gevoel van weleer beleven. Met de auto's die er echt toe doen, filmbeelden, anekdotes en bijzonder fotomateriaal. Bezoekers stappen een andere wereld binnen die ze nog kennen van hun jeugd, of via hun ouders en grootouders.

"Onze Auto's" maakt duidelijk dat de auto meer is dan alleen een vervoermiddel. De tien iconen staan voor allerlei leefwerelden en een grote cultuurhistorie. Ze zijn voor veel mensen direct verbonden met hun leven. "Juist in een tijd dat auto's negatieve associaties oproepen is het goed ons te realiseren dat de auto ons veel vooruitgang en plezier heeft gebracht", aldus Melcher de Wind, directeur van Local World, het bureau dat de tentoonstelling organiseert.

De tien iconen die getoond worden zijn de Volkswagen Kever, de Daf, de Citroën DS en Deux Chevaux, de Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 'Heckflosse', de Porsche 911 en als ultieme droomauto de Ferrari 250. De Nuna 4, de door studenten van TU-Delft ontwikkelde solar-wagen, is aanwezig als symbool van de toekomst van mobiliteit en de Nederlandse inbreng daarbij. Rondom de tentoonstelling is een programma samengesteld met diverse evenementen, waaronder speciale dagen georganiseerd voor autoclubs en lezingen.

Onze Auto's is van 5 juli tot 7 september te zien in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021