1 maart 2016
 

Techrules

Techrules toont turbine-oplaadsysteem

Autozine
1 maart 2016 | Techrules, een nieuw, in China gevestigd bedrijf debuteert op de internationale autotentoonstelling van Genève 2016 met een spectaculaire conceptcar. Het bedrijf richt zich op innovatieve energievoorziening voor elektrische voertuigen, waarmee milieuvriendelijkheid, prestaties en gebruiksgemak aanzienlijk verbeterd zouden worden.
Info

Techrules ontwikkelde een turbine-oplaadsysteem voor elektrisch aangedreven voertuigen, TREV genaamd (Turbine-Recharging Electric Vehicle). Dit is een volledig nieuwe, gepatenteerde technologie voor een hybride aandrijflijn met een turbinegenerator. TREV combineert de ervaring van Techrules in de luchtvaart en elektrische auto's met de nieuwste technische innovaties en zorgt voor ontegenzeggelijke voordelen op het gebied van efficiëntie en prestaties.

TREV is een range-extender die gebruik maakt van een microturbine om elektriciteit op te wekken waarmee de accu's worden opgeladen. De accu's voorzien elektromotoren van energie waarmee de wielen worden aangedreven. Een nieuw ontwikkeld batterijmanagementsysteem maakt extreem snel laden mogelijk, terwijl de range-extender met turbinegenerator minder accu's noodzakelijk maakt. Dat zorgt voor een besparing aan gewicht en ruimte.

Techrules presenteert de TREV-technologie op de autotentoonstelling in Genève in een plug-in hybrid conceptcar met range extender die een vingerwijzing geeft naar China's eerste supercar. De concept heeft een vermogen van 768 kW (1.044 pk) en voorlopige prestaties die er niet om liegen (acceleratie 0-100 km/u in 2,5 seconden, topsnelheid begrensd op 350 km/u). De actieradius is al even veelbelovend met meer dan 2.000 km. In plug-in-modus bereikt de auto een brandstofverbruik van slechts 0,18 liter per 100 km.

Binnen enkele jaren verwacht Techrules hun TREV-technologie in serie te gaan produceren, verpakt in een zelf ontworpen supercar. Een aantal jaar daarna zullen grotere aantallen stadsauto's met de technologie aan boord gebouwd worden.

Techrules is onderdeel van TXR-S, een research- en developmentbedrijf met divisies die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe materialen, de productie van biogas en ruimtevaarttechnologie.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021