7 maart 2017
 

Techrules Ren

Techrules onthult nieuwe auto

Autozine
7 maart 2017 | Techrules laat het definitieve ontwerp van zijn eerste productieauto, een hybride supercar, zien op de autotentoonstelling van Genève. 'Ren' is het eerste productiemodel afkomstig van het in China gevestigde automotive R&D-bedrijf en beschikt over de eigen Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV) technologie.
AutoCoach
Info

Het door lucht- en ruimtevaart geïnspireerde ontwerp is geoptimaliseerd voor aerodynamische efficiëntie, met een opvallend modulair drie-cockpit design dat is vervaardigd door de wereldberoemde auto ontwerpers Fabrizio en Giorgetto Giugiaro. Extra spectaculair is de kenmerkende straaljager-achtige koepel die openklapt om de inzittenden te laten in- en uitstappen. Futuristische elementen als laserkoplampen en 'star-burst' achteruitrij-LED's benadrukken het spectaculaire ontwerp.

De Ren is voorzien van een lichtgewicht chassis dat is ontworpen en gebouwd volgens de normen door de gerenommeerde autosportspecialist L.M. Gianetti uit Turijn. De prestatiegerichte, modulaire opbouw maakt het mogelijk om de auto te voorzien van een kap met één, twee of drie polycarbonaatkoepels. Met alleen ruimte voor de bestuurder is hij geschikt voor circuitgebruik, met twee koepels is de configuratie geschikt voor een bestuurder en passagier en met drie koepels biedt hij ruimte aan de bestuurder plus twee passagiers.

Ren is de eerste productieversie van een elektrische supercar voorzien van het door Techrules ontwikkelde Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV)-systeem, dat werd geïntroduceerd op de autotentoonstelling van Geneve in 2016. De hybride aandrijflijntechnologie claimt ongekende efficiëntie en prestaties en heeft een ultralage milieu-impact.

Er zijn verschillende aandrijflijnconfiguraties beschikbaar, afhankelijk van de wensen van de klant. De topversie, met een batterijcapaciteit van 25 kWh en met twee motoren aan de voorzijde en vier aan de achterzijd, levert een maximum vermogen van 960 kW (1286 pk) en heeft een bereik van 1.170 km op 80 liter diesel (NEDC-norm).

XLLease

De aantrekkelijkheid van de Ren wordt verder vergroot door een verfijnd interieur met een exclusieve uitstraling door het gebruik van de meest luxueuze materialen. De rondlopende cockpit en de passagiersruimten zijn afgewerkt met Italiaanse leer (cuoio italiano en alcantara), met stoelkussens afgewerkt in een denim geproduceerd door high-end kledingdesigner PT (Pantaloni Torino).

De Ren zit vol met nieuwe technologieën, inclusief hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS) en diverse rijmodi. In het zicht van de bestuurder het hart van het stuurwiel, bevindt zich een zelfnivellerend beeldscherm waaropinformatie over de auto wordt weergegeven. Achteruitkijkcamera's staan in verbinding met drie controleschermen.

Techrules' luxueuze supercar moet een exclusieve groep klanten voorzien van een unieke mix van ultieme prestaties, brute kracht en ongeëvenaarde efficiency. Het innovatieve aandrijflijn- en platformconcept zal naast de Ren ook worden toegepast in familie- en stadsauto's, met het potentieel voor meer modellen.

In de traditionele Chinese cultuur is Ren de eerste van de vijf waarden waarmee iedere Chinees is geboren om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Ren staat voor de menselijkheid en vriendelijkheid, en werd gekozen als naam voor de eerste Techrules supercar omdat het de geest weerspiegelt waarmee veel gewaardeerde wetenschappers, engineers en designers vol toewijding aan het project hebben gewerkt.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021