12 september 2002
 

RTL5 Supercars

rtl5 supercars op zoek naar nieuw race-talent

Autozine
12 september 2002 | Het nieuwe RTL5 programma Supercars is op zoek naar onbekend racetalent. Misschien ben jij het onbekende talent dat wij zoeken! Heb je lef, beschik je over een ijzersterke conditie, denk je dat je goed bent achter het stuur en durf je deze uitdaging aan, schrijf je dan nu direct in voor: The Extreme Drivers Challenge.
Info

The Extreme Drivers Challenge is een serieuze coureurcompetitie, waarvan de winnaars volgend seizoen geheel verzorgd mogen racen in een professionele raceklasse. The Extreme Drivers Challenge zal vanaf 29 november aanstaande elke vrijdagavond te zien zijn in het nieuwe televisieprogramma Supercars op RTL5. Supercars wordt gepresenteerd door Michael Pilarczyk.

De eerste kwalificatie zal bestaan uit een conditietest op het evenemententerrein 't Blauwe Meer bij Kaatsheuvel. Deze test zal bestaan uit onder meer hardlopen, commandobaan, quadrijden, touwklimmen en 4x4 terreinrijden. Hier komen 250 geselecteerde deelnemers aan de start. De jury selecteert de 50 beste deelnemers, die zullen deelnemen aan de tweede kwalificatieronde: de kartrace. Op basis van de beste tijden blijven de 16 meest talentvolle kandidaten over, die gaan deelnemen aan de rijvaardigheidscursus. De jury zal selecteren op basis van talent, lichamelijke- en geestelijke conditie, motivatie, doorzettingsvermogen, uitstraling en prestaties. De 16 meest talentvolle kandidaten zullen onder professionele begeleiding een rijvaardigheidscursus ondergaan. Tijdens dit onderdeel wordt gereden op een vliegveld in Duitsland en zullen behendigheidsoefeningen worden uitgevoerd op de start- en landingsbanen. Hier wordt de basis van het circuitrijden gelegd, door middel van oefeningen zoals, remmen, slalom, uitwijken, sturen, bochtentechniek, etc. Tijdens deze cursus zullen ervaren coureurs en instructeurs rijvaardigheidsinstructies geven aan de deelnemers, waarbij uitleg wordt geven over wagenbeheersing en behendigheidsproeven. Elke oefening wordt afgesloten met een proef, waarmee punten te behalen zijn. Het aantal punten wordt bepaald door de jury. Na deze rijvaardigheidscursus ontstaat een eindklassement, waarvan de beste 8 deelnemers doorgaan naar de professionele coureuropleiding.

De 8 beste deelnemers zullen een week lang op een circuit in Spanje een zware en intensieve coureuropleiding volgen. Deze opleiding zal bestaan uit conditietraining, theorie, behendigheid en rijvaardigheid. Tijdens deze opleiding worden de deelnemers klaargestoomd om hun racelicentie te halen. Aan het einde van elke dag zal een testparcours op tijd worden gereden, om de vooruitgang van de kandidaten te beoordelen. Op de laatste dag zal gereden worden met ex-formule 1 auto's en wordt tevens bekend gemaakt welke vier deelnemers doorgaan naar de finale. De laatste aflevering zal volledig bestaan uit de grote finale. De laatste vier deelnemers moeten hier hun racelicentie behalen en zullen uiteindelijk een echte race rijden in een veld met ervaren coureurs. De winnaar zal vanaf maart 2003 gaan racen in een professionele raceklasse. Omdat in teamverband wordt gereden, zal de winnaar zelf een van de andere drie finalisten kiezen als partner.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021