12 april 2011
 

Shell

Stuntman zet AutoRAI 2011 op zijn kop

Autozine
12 april 2011 | AutoRAI 2011 opent met een spectaculaire actie van Shell. Stuntman Steve Truglia rijdt in een geprepareerde Fiat 500 een ronde door een elf meter hoge looping. Deze prestatie, die nog niet eerder vertoond is in Nederland, valt en staat bij de juiste technologie, snelheid en motorprestaties. Shell V-Power zet met deze stunt de autobeurs letterlijk op zijn kop. Vanaf 13 april is de stunt driemaal daags te zien voor het publiek op het Buitenpark van de AutoRAI.
AutoCoach

Aan de "loop der loopings" zijn maandenlange voorbereidingen voorafgegaan, waarin de veiligheid, de materialen en de fysieke grenzen onderzocht zijn. Na uitgebreide tests op een militaire luchtbasis in Ipswich, Engeland en een training met straaljagerpiloten om te kunnen omgaan met de centripetale krachten (de g-krachten die loskomen bij het uitvoeren van de stunt) is stuntman Steve Truglia in staat om deze stunt succesvol uit te voeren. Als specialist in extreme sporten en bekend van onder meer stuntwerk in James Bond films en vele tv-commercials beschikt Truglia over een ijzersterke fysieke en mentale conditie.

"Vlak voor zo'n stunt ben ik altijd wat gespannen. Het is iedere keer weer spannend. Om mijn prestatie te kunnen leveren, vertrouw ik volledig op de het functioneren van de constructie, de juiste aanpassingen van de auto en mijn fysieke en mentale conditie. Het samenvallen van al deze aspecten zorgt ervoor dat ik mijn stunt goed en veilig kan uitvoeren", aldus Steve Truglia.

De 11 meter hoge looping is opgebouwd uit 22 componenten. De stuntauto, een Fiat 500, die volledig gestript en aangepast is. Zo zit er een kooi in ter bescherming van de stuntman en is een aparte brandstoftank ingebouwd. Een snelheidsbegrenzer is aanwezig om de exacte snelheid van 37 mijl per uur, waarmee de stunt moet worden uitgevoerd, te waarborgen.

Vanaf 13 april is de looping driemaal per dag te zien voor publiek op het Buitenpark van de AutoRAI. Tijden zijn afhankelijk van de omstandigheden (o.a. het weer). De aanvangstijden staan vermeld op de klok bij de entree van de AutoRAI en bij het Buitenpark.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
 

Info