5 september 2009
 

Stinger Card

Stinger geeft visitekaartje af

Autozine
5 september 2009 | Stinger, de enige fabrikant en leverancier van legale snelheidscontrole- alarmeringssystemen in Nederland, breidt zijn gamma uit met een compact apparaat in creditcardformaat. De functionaliteit is uit te breiden met onder meer LaserShield, bescherming tegen snelheidsmetingen met laserapparatuur. De card kost 995 euro, exclusief inbouw.
Info

Per eind september levert Stinger "de Card". Het is een opvallend apparaat met een zwartglimmende front met geïntegreerde toetsen. Met zijn lengte van 83 mm, breedte van 52 mm en dikte van 3,5 mm doet hij eerder aan een creditcard denken dan aan een apparaat boordevol techniek.

Als anti-diefstal middel is de Card bij het parkeren van de auto gemakkelijk mee te nemen in de jaszak door hem simpelweg uit zijn houder te trekken. Deze houder is net als de Card compact en kan op vrijwel elke plek in de auto worden gemonteerd. Hij past in een ventilatierooster, onder de asbak of zelfs bij de binnenspiegel. Door akoestische waarschuwingssignalen hoeft de Card bovendien niet in het zicht gemonteerd te worden.

De Card is uit te rusten met laser-bescherming. Dit systeem, de Laser Analyzer, kan waarschuwen voor gevaarlijke verkeerssituaties, laserstralen opsporen en zelfs tegen controles met laserpistolen beschermen (voor daar waar toegestaan).

Met behulp van GPS waarschuwt de Card voor bijvoorbeeld gevaarlijke wegsituaties of flitspalen. Dit zijn vaste locaties die bekend zijn bij Stinger. De lijst wordt regelmatig geactualiseerd en is via de Stinger-website kosteloos te downloaden.

Op een flink aantal wegen in Nederland controleert de politie de gemiddelde snelheid over een bepaald traject: de trajectcontrole. De Stinger Card waarschuwt voor aankomende trajectcontroles. Tevens waarschuwt hij zodra de gemiddelde snelheid waarmee de auto over het traject rijdt, de geldende limiet overschrijdt.

In de landen waar radar alarmering is toegestaan, kan de Card politieradars lokaliseren. Dankzij zijn zeer gevoelige 'Patch Antenne' doet hij dat volgens Stinger ruimschoots van te voren. De Stinger Card is onopspoorbaar voor 'Radar Detector Detectors'.

De Card kan op grote afstand radar-veiligheidssignalen ontvangen die bijvoorbeeld worden uitgezonden bij wegwerkzaamheden, scholen of door hulpdiensten. Deze signalen worden omgezet in een waarschuwingsbericht waardoor de Stinger-gebruiker kan anticiperen. Is de Stinger voorzien van Stinger Laser, dan kunnen deze waarschuwingen worden doorgegeven aan andere Stinger-rijders, ongeacht of zij de Stinger DSI of de Stinger Card gebruiken. Bij hard remmen kan via Stinger Laser een 'remmend verkeer' signaal worden uitgezonden dat door andere Stinger-rijders in de omgeving kan worden opgevangen, zodat ook zij ruimschoots op tijd zijn gewaarschuwd.

De Stinger Card kan helpen bepalen of een bekeuring voor het overtreden van de snelheid terecht is of niet. Politieradars opereren volgens Stinger soms buiten de wettelijk vereiste frequentiebanden of kunnen onder een foutieve hoek staan opgesteld. Daarnaast worden kentekens wel eens verkeerd afgelezen. Bij de in Nederland geldende 'omgekeerde bewijslast' blijft de kentekenhouder schuldig tenzij hij het tegendeel kan bewijzen. PoliceCheck helpt hierbij door te registreren waar is gereden, wanneer wat voor snelheidscontrole met welke snelheid is gepasseerd en, bij radarmetingen, wat de exacte frequentie is van de gepasseerde controles.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021