5 maart 2018
 

Sony XAV-AX205DB

Sony introduceert XAV-AX205DB

Autozine
5 maart 2018 | Sony introduceert de XAV-AX205DB autoradio. Dit model is voorzien van smartphone integratie en een invoer voor drie camera's. Dit komt vooral goed van pas bij krappe parkeerplaatsen. Eén ingang is speciaal voor de achteruit, terwijl de andere twee manueel kunnen worden geselecteerd.
Info

De XAV-AX205DB kan worden geïntegreerd met een smartphone. Het systeem ondersteunt zowel Apple Carplay als Android Auto. CarPlay is een slimmere, veiligere manier om een iPhone onderweg te gebruiken en integreert de iPhone naadloos met de audio en het display. Bestuurders kunnen veilig telefoongesprekken voeren, muziek beluisteren, berichten verzenden en ontvangen, een routebeschrijving opvragen en nog veel meer praktische zaken.

Android Auto is speciaal ontworpen om de functies van het Android platform veilig te gebruiken tijdens het autorijden. De interface kan worden aangestuurd via stembediening. Het systeem is speciaal ingericht om afleiding tot een minimum te beperken. Het toont nuttige informatie automatisch via meldingen op het scherm.

Naast het uitgangsvermogen van 4x55 W beschikt deze AV-receiver over de EXTRA BASS-technologie. Dankzij Dynamic Stage Organizer (DSO) wordt het geluid verbeterd zodat de muziek uit het dashboard lijkt te komen. De 10-bands equalizer (EQ10) met 10 voorkeurszenders biedt aanpassing van de radiozender voor verschillende luisteromgevingen.

Met de XAV-AX205BD maakt Sony het aanbod van autoradio's voorzien van DAB+ compleet. De XAV-AX205DB is vanaf mei beschikbaar in de Benelux voor een prijs van €600.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021