26 april 2010
 

Sony

Sony integreert iPod in autoradio

Autozine
26 april 2010 | Sony voegt twee nieuwe digitale muzieksystemen voor in de auto toe aan de Xplod-serie. De DSX-S300BTX en de DSX-S200X muzieksystemen spelen in op de groeiende populariteit van digitale muziek door de toevoeging van twee USB-ingangen en interne opslagcapaciteit. De systemen bieden bovendien aansluitingsmogelijkheden voor externe digitale muziekspelers als de iPod. De audiosystemen fungeren op die manier als iPod-dock voor in de auto.
Info

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het afspelen van muzieknummers vanaf een digitale mediaspeler in plaats van CD's. Beide muzieksystemen beschikken daarom over een Tune Tray die draagbare muziekspelers eenvoudig aansluit op het muzieksysteem in de auto en een nette opbergplek biedt. De Tune Tray bevindt zich achter het front-paneel, dat naar beneden klapt zodat tot de Walkman en iPod of iPhone hierin is op te bergen. Het beeldscherm is uitgebreid van twee naar vier beeldlijnen en biedt meer ruimte voor informatie en benadert het uiterlijk van een digitale muziekspeler.

Met de toevoeging van zoektechnologieën van Sony zoals SenseMe, ZAPPIN en Quick-BrowZer wordt het doorzoeken van de muziekcollectie vergemakkelijkt. SensMe creëert net als bij de Walkman en VAIO-laptops verschillende afspeellijsten op basis van een bepaalde gemoedstoestand. Denk hierbij aan lijsten voor rijden op de snelweg en rijden in de ochtend of nacht. Met Zappin speelt de speler meteen de intro's van nummers af, zodat snel het juiste liedje te kiezen is. Quick-BrowZer biedt de mogelijkheid om te zoeken op artiest, album, genre, afspeellijst, mapjes en bestanden.

De DSX-S300BTX beschikt over Bluetooth. Hierdoor is muziek draadloos te streamen of zijn tot 500 telefoonnummers te synchroniseren met het interne geheugen. Via Bluetooth is muziek ook draadloos te streamen.

De Sony DSX-S300BTX en de DSX-S200X zijn verkrijgbaar vanaf augustus 2010. De adviesprijzen bedragen 280 euro voor de DSX-S300BTX en 200 euro voor de DSX-S200X.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021