18 juni 2004
 

Gibbs Aquada

Sir Richard Branson vestigt nieuw wereldrecord in Gibbs Aquada

Autozine
18 juni 2004 | Op een perfecte Engelse zomerdag heeft de avontuurlijke Engelse ondernemer en tevens eigenaar van vliegtuigmaatschappij Virgin, Sir Richard Branson, het wereldrecord gebroken om het Engelse kanaal over te steken in een auto. Hij bestuurde het unieke Gibbs Aquada amfibievoertuig en verpulverde het bestaande record dat al 40 jaar in handen was van de Fransen.
Vandebron
Info

De Gibbs Aquada is het eerste product van Gibbs Technologies, een Engels bedrijf. Voor de aandrijving van dit unieke voer-/vaartuig koos Gibbs de 2.5 liter KV6 zescilindermotor van het in Birmingham gevestigde Powertrain Ltd om het Engelse team aan de winnende combinatie te helpen.

Fraser Welford-Winton, de Managing Director van Powertrain Ltd, een zusterbedrijf van MG Rover Group: "Op de dag nadat het Engelse team in de laatste minuten werd verslagen door de Fransen is het uitermate prettig om mee te maken dat Engeland een autorecord op de Fransen terug wint. Onze KV6 motor bewijst voortdurend zijn kracht en betrouwbaarheid in de autosport, zowel op de weg als ernaast in vierwiel aangedreven auto's. Maar dit keer is dat in nog extremere omstandigheden gebeurd".

Powertrain maakt evenals de MG Rover Group deel uit van Phoenix Venture Holdings en verschaft werk aan zon 1.300 medewerkers in haar fabriek in Birmingham. De KV6 benzinemotor wordt gebruikt voor toepassingen in 4x4 auto's, autosport en zeer luxueuze personenwagens. De KV4 benzinemotor van Powertrain wordt ook gebruikt voor modellen van Lotus, MG en Caterham sportwagens. Zelfs in een kleine Hovercraft is een KV4 krachtbron te vinden.

Toyota Hilux getest door Fernando AlonsoToyota Hilux getest door Fernando Alonso
1 juni 2020
Ford Puma nu ook als VignaleFord Puma nu ook als Vignale
28 mei 2020
Kia Stonic nu ook als Sports EditionKia Stonic nu ook als Sports Edition
28 mei 2020
Fiat lanceert One-Shot docu filmFiat lanceert One-Shot docu film
27 mei 2020