19 juni 2007
 

De Zuinig Rijden Beweging

Shell mobiliseert Nederland om zuinig te rijden

Autozine
19 juni 2007 | Shell wil Nederland zuiniger laten rijden en roept automobilisten op zich vanaf 19 juni aan te sluiten bij De Zuinig Rijden Beweging. Met dit initiatief wil Shell, in samenwerking met het programma "Het Nieuwe Rijden", automobilisten mobiliseren om 10% of meer brandstof te besparen. Een speciale website speelt een belangrijke rol in deze campagne.
AutoCoach
Info

De website is een online platform waar automobilisten zuinig rijden tips kunnen delen en mee kunnen spelen met het Zuinig Rijden Spel om hun brandstofverbruik bij te houden. Dit is geen overbodige luxe: uit een recent Shell onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de Nederlandse automobilisten nog nooit heeft geprobeerd om zuiniger te rijden.

Het Shell onderzoek is uitgevoerd onder ruim drieduizend automobilisten uit 11 landen naar kennis en gedragingen rondom zuinig brandstofverbruik en wijst uit dat weinig automobilisten weten wat ze kunnen doen om brandstof te besparen. De voornaamste motivatie voor automobilisten om zuinig te rijden is het terugdringen van kosten; zuinig rijden is immers goed voor de portemonnee. Met dit inzicht heeft Shell De Zuinig Rijden Beweging in het leven geroepen. Als alle automobilisten in Nederland 10% van hun brandstof zouden besparen, dan zouden we elk jaar 873 miljoen liter minder brandstof verbruiken. Dit staat ruwweg gelijk aan de hoeveelheid brandstof die nodig is om 19.400 tankwagens te vullen.

Automobilisten kunnen zich aanmelden bij De Zuinig Rijden Beweging door een persoonlijke zuinig rijden tip achter te laten. Deelnemers krijgen vervolgens een bordspel per post thuisgestuurd. Het bordspel laat op speelse wijze zien hoe rijgedrag brandstofverbruik beïnvloedt. Ook op de achterbank in de auto biedt het bordspel, voor jong en oud, uitkomst voor educatief vermaak. Op de website kunnen deelnemers stemmen op hun favoriete tips. Een aantal daarvan zal worden verfilmd en op het Internet worden geplaatst.

Met het Zuinig Rijden Spel op de website kunnen automobilisten direct aan de slag om hun brandstofverbruik bij te houden. Met behulp van kassabonnen kan elke deelnemer via een persoonlijke pagina de kilometerstand en het aantal verbruikte liters bijgehouden. Deelnemers maken zo wekelijks kans op tegoedbonnen voor volle tanks. Daarnaast is maandelijks een jaar lang gratis tanken te winnen en als hoofdprijs de milieuvriendelijkste auto van Nederland: de Volkswagen Polo BlueMotion 1.4 80pk TDI.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021