12 juli 2005
 

IAS

Senergy introduceert IAS techniek

Autozine
12 juli 2005 | De nieuwe IAS technologie van Senergy staat voor "Intelligent AV Selector". De techniek belooft vrijheid en onafhankelijkheid voor alle gebruikers van het mobiele multimediasysteem in de auto.
AutoCoach
Info

Met het Senergy IAS-systeem is het mogelijk om externe audiovisuele bronnen zoals een DVD-speler, een DVD-wisselaar of een DVB-T digitale TV-tuner te kiezen en controleren, direct vanaf de monitor. Dat geldt niet alleen voor Senergy bronnen, maar ook voor apparatuur van andere merken, mits ze de IR Repeat doorlusfunctie ondersteunen.

De IAS-Mini Intelligent AV Selector van Senergy maakt het mogelijk om meerdere monitoren aan te sluiten op het IAS-systeem, waarbij voor elke monitor apart de optie bestaat om een eigen bron te kiezen en te bedienen. De ene passagier op de achterbank kan zo op de eigen monitor een DVD-bekijken, terwijl de ander een programma kiest uit het digitale TV zender-aanbod.

De verbinding tussen de monitoren en de IAS Selector geschiedt met een kabel met 8-pin super mini-DIN plug, zodat het hele systeem eenvoudig van opzet blijft. De bronnen worden ook op de IAS Selector aangesloten en tenslotte wordt de infrarood poort op de IAS poort aangesloten, zodat de bediening van de functies kan worden overgenomen. Voor aansluiting van uiteenlopende bronnen heeft Senergy alle geschikte IAS kabels in het programma. Dat geldt ook voor niet-IAS bronnen en zelfs voor niet-Senergy apparatuur. Indien een Senergy IAS monitor wordt opgenomen in een systeem zonder verdere IAS componenten, is daar ook de geeigende kabel voor.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021