5 september 2002
 

Semperit Winter-Grip

nieuwe winterband voor compacte auto bij semperit

Autozine
5 september 2002 | Voor bestuurders van auto's in de compacte klasse brengt Semperit dit winterseizoen de nieuwe Winter-Grip op de markt.
Info

In navolging van de vorig jaar geintroduceerde Sport-Grip biedt Semperit nu ook voor de Winter-Grip het verder ontwikkelde Add-Traction lamellensysteem. Add-Traction zorgt ervoor dat de breedte van de lamellen wordt aangepast aan de wisselende belastingen in de band. Gemakkelijker wegrijden, betere wegligging in de sneeuw en een kortere remweg zijn de resultaten van dit systeem.

De Winter-Grip heeft een rubbersamenstelling met Silica-technologie. Deze polymeermeersamenstelling zorgt er volgens Semperit voor dat de band zelfs bij extreem lage temperatuur flexibiliteit en grip blijft behouden. Tevens moet door de vlakke contour van de band een langere levensduur worden bereikt. Het profiel van de band bevat veel zig-zag groeven en kleine schuin getande blokken. De groeven zorgen ervoor dat de sneeuw niet in het profiel blijft plakken. De blokken zijn schuin geplaatst voor meer grip. Bovendien is elk blok opgebouwd uit een reeks lamellen die een open structuur houden. Hierdoor wordt de grip per blok verder verbeterd. Tot slot is de Semperit Winter-Grip nu voorzien van een speciaal wintersymbool. Dit "Snowflake" symbool geeft aan dat de Winter-Grip ten minste 10% meer tractie biedt dan gewone banden. Voor de consument betekent dit ontspannen rijden met een grotere veiligheidsmarge.

De Winter-Grip wordt vanaf de herfst 2002 in 23 maten tussen 13 en 15 inch in de snelheidsklassen O en T (toegestane snelheid tot respectievelijk 160 tot 190 km/u) verkrijgbaar.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021