31 januari 2006
 

RDW

Zwaarbeschadigde auto's niet langer terug op de weg

Autozine
31 januari 2006 | Voertuigen met zware schade komen vaak ongezien weer op de weg met alle gevolgen van dien voor de verkeersveiligheid. Ook worden deze voertuigen soms gebruikt om gestolen voertuigen van een nieuwe identiteit te voorzien. Vanaf 1 februari 2006 kan dit niet meer.
Info

Schade-experts van de verzekeraars melden vanaf februari, na constatering van zware schade, het voertuig aan de RDW. Vervolgens plaatst die een signalering in het voertuigregister, waarna het voertuig pas de weg weer op mag nadat de RDW een keuring heeft uitgevoerd.

Voorheen kon alleen de politie deze voertuigen melden aan de RDW. In de praktijk gebeurde dit niet altijd, waardoor zwaarbeschadigde voertuigen na reparatie vaak ongezien weer in het verkeer kwamen. De politie blijft schadevoertuigen in het voertuigregister signaleren.

De nieuwe werkwijze is het resultaat van een samenwerking tussen de RDW, het Verbond van Verzekeraars, NIVRE (namens de schade-experts), VSV (schadevoertuighandelaren), BOVAG (automobielbranche), STIBA (demontagebedrijven), FOCWA (schadeherstelbedrijven), VNA (leasebranche) en AVC (stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit).

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021