19 november 2004
 

Route 66

Route 66 introduceert Mobile Europe 2005

Autozine
19 november 2004 | Na de introductie van de Route 66 Mobile 2005 reeks introduceert Route 66 nu het Mobile Europe 2005 navigatiepakket. Hiermee kunnen bezitters van een smartphone met Symbian OS navigeren in tien Europese landen.
AutoCoach

Met de meegeleverde USB kaartlezer en schrijver installeert de gebruiker vanaf de meegeleverde CD-ROM de kaarten die benodigd zijn voor de reis. Eenmaal onderweg fungeert het scherm van de smartphone als navigatiescherm, zowel met tweedimensionale aanduiding als driedimensionale weergave van de route. Uiteraard gaat de navigatie ook gepaard met stemaanwijzingen.

De meegeleverde draadloze Bluetooth GPS ontvanger bepaalt de positie en de gebruiker kan direct een bestemming invoeren. Met behulp van stapsgewijze streminstructies wordt de route naar de bestemming toegelicht. Mocht de gebruiker per ongeluk een verkeerde afslag nemen of van de uitgestippelde route afwijken, dan berekent de software direct een nieuwe route om zo snel mogelijk op de bestemming te komen. Ter begeleiding van de navigatie verschijnen belangrijke gegevens zoals tijd, datum, geografische coordinaten, snelheid, rij- of looprichting en het aantal beschikbare satellieten op het scherm van de smartphone. Tijdens het navigeren blijft het overigens mogelijk om gewoon gesprekken te voeren met de telefoon.

Met Route 66 Mobile Europe 2005 is het mogelijk om een route naar eigen inzicht aan te passen door de volgende parameters in te voeren: snelste / kortste route, soort voertuig (auto of vrachtwagen, afstandsaanduiding (kilometers / miles) en aantal gesproken instructies. De FuzzySearch zoekmachine helpt de gebruiker bij het invoeren van bestemmingen door middel van een invoermethode die vergelijkbaar is met SMS input. Het is ook mogelijk om de adressen van contactpersonen uit het adresboek van de telefoon te gebruiken als bestemming.

Mobile Europe 2005 is compatible met alle smartphones die uitgerust zijn met een vrij slot voor een MultiMediaCard. Daarnaast moet het toestel ook uitgerust zijn van Bluetooth draadloze technologie, Symbian besturingssysteem versie 6.1 of hoger en het 60-reeks platform 1.0 of latere versies. De volgende toestellen zijn compatible met Mobile Europe 2005: Nokia (3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 7610, N-Gage, N-Gage QD), Siemens SX1 en Sendo X. De kaarten zijn geschikt voor de volgende landen en regio's: Alpen, Benelux, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italie, Spaans schiereiland, Scandinavie, het Griekse vasteland en alle grote wegen in Europa.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info