19 januari 2002
 

Rijsimulator

Rijbewijs sneller en veiliger te behalen in rijsimulator van VVCR

Autozine
19 januari 2002 | Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR), TNO Soesterberg, ST-Software en ANWB presenteren een rijsimulator die de huidige opleiding voor het B-rijbewijs zal versterken. Deze rijsimulator biedt veel voordelen voor zowel de cursist, de rijscholen en het milieu. Op basis van onderzoek van TNO wordt geschat dat 1 uur rijles in de simulator gelijk staat aan 3 uur rijles op de openbare weg en dat 20 tot 40 % van deze reguliere lessen te vervangen is door de rijsimulator. De lessen in de rijsimulator zijn doelmatiger en efficiƫnter doordat leerzame verkeerssituaties systematisch worden aangeboden in een welgekozen volgorde en een oplopende moeilijkheidsgraad.
AutoCoach
Info

Het unieke van deze simulator is dat het overige verkeer reageert op het rijgedrag van de cursist en dat fouten en verkeersovertredingen objectief worden geregistreerd. Naast de basis-rijopleiding kan de simulator ook gebruikt worden voor toetsing van huidige rijbewijsbezitters op het gebied van rijvaardigheid en verkeerskennis. ANWB-rijopleidingen heeft al 3 simulatoren in gebruik en toetst de leerwaarde van de simulator verder in de praktijk.

De rijsimulator is modulair, mobiel en kosteneffectief. De software van de rijsimulator is ook te ontwikkelen voor onder andere Het Nieuwe Rijden en voortgezette rijopleidingen voor alle categorieën voertuigen (onder andere vrachtauto's, brandweer-, politie- en ambulancevoertuigen). Zo kan men bijvoorbeeld rijden in een simulator met monitoren, plasmaschermen of projectoren tot een gezichtsveld van 360 graden. De simulator wordt geleverd met een realistisch voertuigmodel en een bewegingsplatform.

Het Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom, kortweg VVCR, is al 30 jaar actief op het gebied van rijopleidingen. Zij is in Nederland marktleider op het gebied van het ontwikkelen en verzorgen van rijvaardigheidstrainingen. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Rijssen. Daarnaast heeft VVCR een compleet trainingscentrum in Moerdijk en maakt zij gebruik van locaties in Lelystad en Landgraaf. Jaarlijks traint VVCR ruim 25.000 cursisten, variërend van beroepschauffeurs tot nieuwelingen op de weg, in het herkennen, vermijden en beheersen van gevaren. Niet alleen de verkeersveiligheid wordt hierdoor bevorderd, maar er kan ook worden bespaard op schade-, brandstof- en onderhoudskosten. VVCR Virtual Reality, dochter van de VVCR organisatie, houdt zich bezig met de lease, verkoop, verhuur en ontwikkeling van simulatoren en Virtual Reality systemen.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021