31 maart 2005
 

Verzekeruzelf.nl

Onderzoek wijst uit: consument kiest voor verzekeren via internet

Autozine
31 maart 2005 | Verzekeruzelf.nl maakt de uitkomsten bekend van het representatieve onderzoek naar Internet-verzekeren, uitgevoerd door het bureau View/Ture van Maurice de Hond. De belangrijkste conclusie is dat vier op de tien Nederlanders de voorkeur geeft aan het afsluiten van verzekeringen via Internet.
AutoCoach
Info

Van de ondervraagde respondenten gaf 40 procent aan een voorkeur te hebben voor het afsluiten van een verzekering via Internet, tegen 38 procent voor het afsluiten via een verzekeringsagent en 22 procent die liever direct met een verzekeraar afsluiten via telefoon en post. Van de ondervraagden jonger dan 30 jaar zegt zelfs 48 procent zich het liefst via Internet te willen verzekeren.

26 procent heeft inmiddels een verzekering via het Internet en van de Nederlanders die niet via Internet verzekerd zijn verwacht nog eens 26 procent binnenkort een verzekering via Internet af te zullen sluiten. Van de verzekeringen afgesloten via Internet, gaat de reisverzekering aan kop met 52 procent, gevolgd door de personenenautoverzekering met 40 procent en ziektekostenverzekering, ook met 40 procent.

Als reden om zich via Internet te verzekeren gaf 59 procent snelheid als antwoord en 41 procent vindt het gemakkelijker om zo premies te vergelijken. Als derde reden, met 33 procent, werd aangegeven dat beschikbaarheid, 24 uur per dag, belangrijk is. Tenslotte werd gevraagd of men -als dit een besparing op de premie oplevert- zou kiezen voor een verzekeraar die wel via e-mail en Internet te bereiken is, maar niet per telefoon. 59 procent gaf aan hiervoor te zullen kiezen. Bij de respondenten jonger dan 30 jaar was dit percentage maar liefst 67.

Frank Cooler, commercieel directeur van Verzekeruzelf.nl en opdrachtgever van het onderzoek zegt hierover:" Internetverzekeren heeft niet alleen de toekomst, die toekomst is dus al begonnen. Niemand had verwacht dat Nederlanders anno 2005 al massaal zouden kiezen voor Internetverzekeren. Transparantie, snelheid en voordeel is wat Nederland wil en dat is precies wat wij te bieden hebben. Deze resultaten geven duidelijk aan dat wij op de juiste weg zijn met Verzekeruzelf.nl".

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021