8 juni 2017
 

car2go

Registratie car2go nu online mogelijk

Autozine
8 juni 2017 | In Nederland introduceert car2go, een bedrijf voor autodelen, nu ook online registratie. Wie in Amsterdam een elektrische car2go ziet staan, maar nog geen abonnee is, kan direct zelf een nieuw lidmaatschap regelen via de app. Het enige wat daarvoor nodig is, is een rijbewijs en een foto, zoals een selfie die ter plekke gemaakt kan worden. Het gehele proces verloopt online, via de app en dus binnen een paar minuten.
AutoCoach
Info

Vanaf nu kunnen toekomstige gebruikers het registratieproces voor car2go online voltooien via de eigen app of website van car2go. Het belangrijkste voordeel is dat toekomstige abonnees na hun online registratie niet meer een car2go validatiepunt hoeven te bezoeken om hun rijbewijs of ID te tonen. Dit blijft echter wel een belangrijk onderdeel, omdat een car2go alleen gebruikt kan worden na het valideren van deze documenten.

"We willen het eerste contact dat nieuwe gebruikers met onze dienst hebben zo eenvoudig mogelijk houden. We maken dit nu mogelijk met een digitaal registratieproces van A tot Z", zegt Olivier Reppert, CEO van car2go GmbH. "Ons online registratieproces stelt klanten in staat om binnen een paar minuten een car2go-auto te gebruiken waar en wanneer zij willen", voegt Reppert toe.

De registratie is mogelijk via de car2go-app of -website. Na het invoeren van de persoons- en betalingsgegevens wordt een klant gevraagd een foto van zijn of haar rijbewijs en een foto van zichzelf te nemen. Na een beveiligingscontrole om de overeenstemming en echtheid van de gegevens te waarborgen, wordt een bevestigingsmail verzonden om de registratie te voltooien. Een klant heeft hierna direct de mogelijkheid om een ​​car2go te huren.

Het online registratieproces is al vanaf half mei in Europa beschikbaar en nu dus ook in Amsterdam. In China en Amerika is online registratie ook al mogelijk op de 12 car2go-locaties. Uiteraard blijft het ook mogelijk om via een car2go-validatiepunt de registratie aan te vragen en te activeren. Op deze manier kan car2go voldoen aan de verschillende wensen van de 2,5 miljoen gebruikers over de hele wereld.

De app van car2go is gratis beschikbaar via de Google Play Store en de App Store.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021