20 september 2005
 

Rainstop

Rainstop houdt autoruiten schoon bij regen

Autozine
20 september 2005 | Pauwels, de Schiedamse distributeur van sportieve autoaccessoires, heeft een nieuwe productlijn geintroduceerd: Rainstop van Nanokit. Dankzij Rainstop krijgen water, sneeuw, ijs en vuil geen grip op de voorruit.
Info

Uit onderzoek van Pauwels blijkt dat een smetteloos schoon voorruit tot 30 procent meer zicht geeft. Nanokit, gespecialiseerd in coatings op basis van chemische nano-technologie, heeft dankzij deze nieuwe technologie een aantal producten ontwikkeld die de werking van microkleine moleculen bij ander materiaal mogelijk maken. Rainstop is daar een voorbeeld van.

Rainstop is een nieuw product dat door zijn uniek samenstelling autoruiten waterafstotend maakt. Na een behandeling met Rainstop blijft het autoruit tenminste vier maanden waterproof. De coating laat regendruppels door de rijwind van de ruit vliegen, zonder gebruik te maken van de ruitenwisser. Het geheim hiervoor ligt bij de nano-technologie: het water wordt door de coating gedwongen druppels te vormen en laat zodoende geen waterfilm achter. Het directe resultaat is volgens de producent meer en beter zicht, met name bij natte weersomstandigheden. Daarmee levert het gebruik van Rainstop een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Het waterafstotende karakter van Rainstop zorgt bovendien voor minder vorstafzetting en een geringere ruitenwisserslijtage. Het voorruit is beter te reinigen en het verbruik van de ruitensproeiervloeistof daalt. Daarnaast is er een beter nachtzicht doordat het ruit minder spiegelt. Rainstop heeft volgens de fabrikant een langdurig effect: zowel wasstraat als hogedrukspuit zouden geen invloed hebben op de werking en verminderen het waterafstotende effect niet. Uiteraard kan Rainstop ook gebruikt worden voor koplampen en spiegels.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021