16 oktober 2009
 

Goed Licht, Beter Zicht

Politie wordt strenger bij defecte verlichting

Autozine
16 oktober 2009 | De politie gaat van 17 oktober tot 30 november nadrukkelijk letten op en optreden tegen automobilisten met defecte verlichting. Dat werd bij de start van de campagne Goed Licht Beter Zicht namens de Politiekorpsen en het KLPD bekendgemaakt. Tijdens de campagneperiode van Goed Licht Beter Zicht is autoverlichting een speerpunt. Dat betekent dat de politie wijst op gebreken en bekeurt waar nodig.
AutoCoach
Info

De start van Goed Licht Beter Zicht valt samen met het begin van de herfstvakanties, wanneer velen er met de auto op uit trekken. Goede autoverlichting is belangrijk voor de verkeersveiligheid en de politie gaat extra toezien dat deze in orde is. In Duitsland loopt in oktober een vergelijkbare actie. Automobilisten die zorgen dat hun verlichting in orde is of kapotte verlichting ter plaatse kunnen maken, voorkomen een boete van maximaal € 90,-.

Uit onderzoek van de ANWB voor Goed Licht Beter Zicht blijkt dat bijna alle ruim 6.000 ondervraagden zich ergeren aan auto's met slecht afgesteld of defect licht. Ook vindt 92 procent dat je niet meerdere dagen met een kapotte koplamp kunt doorrijden. De praktijk is anders: circa 1 op de 6 auto's rijdt een of meerdere dagen rond met defecte of slecht afgestelde verlichting.

Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG, stelt namens Goed Licht Beter Zicht: "Met grote borden langs de snelwegen en belangrijke provinciale wegen wijzen we de automobilist er met de slogan 'Verlichting in orde?' op dat hij in actie moet komen. Ofwel, controleer je verlichting! Dit jaar gaat de politie intensiever controleren en bekeuren op verlichting. Dat gebeurt uiteraard in het belang van de verkeersveiligheid. De zes initiatiefnemers van de campagne vinden dat bekeuren geen doel op zich mag zijn".

Goed Licht Beter Zicht is een campagne van ANWB, BOVAG, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Philips, Rai Vereniging en Veilig Verkeer Nederland. Eén van de doelen is dat automobilisten het tot een vaste gewoonte maken hun licht minimaal eenmaal per maand te (laten) controleren. Men kan dit zelf controleren of laten doen bij één van de ruim 6.000 BOVAG-autobedrijven of bij de ANWB Wegenwacht.

Wittebrug
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021